Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Sancties dreigen voor vliegmaatschappijen die staatssteun krijgen

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 818 
|
 NU.nl 7 juni 2017 
tb_vliegtuig_SAHEEN-2-PAOI.jpg

Vliegmaatschappijen van buiten de EU die (financiële) steun van hun overheid krijgen, kunnen in de toekomst mogelijk op sancties rekenen.
De Europese Commissie presenteert deze week een voorstel dat oneerlijke concurrentie moet tegengaan. Als dat wordt aangetoond, kunnen boetes of intrekking van landingsrechten volgen, aldus ingewijden.

Luchtvaartmaatschappijen in Europa dringen al langer aan op maatregelen tegen vermeende staatssteun voor bijvoorbeeld Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways. EU-transportcommissaris Violeta Bulc is al een tijd in gesprek met maatschappijen uit onder meer de Golfregio, maar dat heeft nog niets tastbaars opgeleverd.

Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66) is blij met het voorstel. ''Nieuwe regels zijn hard nodig om te voorkomen dat duizenden banen in de Europese luchtvaart op de tocht komen te staan. Alleen zo kunnen we de toekomst van maatschappijen als KLM veiligstellen."

Het stelt Van Miltenburg tevreden dat afzonderlijke maatschappijen en EU-lidstaten in de toekomst ook afzonderlijk een klacht kunnen indienen.

Bekijk bericht op "NU.nl 7 juni 2017"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Voor de goede orde. Valt geen btw op tickets, geen accijnzen op kerosine, geen ecotax op kerosine, klm in het vormen van landinstreintjes voorrang verlenen, onder staatssteun? Zo ja, dan mag je ervan uitgaan dat de komende regeling ook voorziet in sancties tegen Nederland!?
Zo niet, dan wordt het een juridisch vehikel, omdat de wederkerigheid ontbreekt.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@Uitstekende toevoeging Wim ! Gr Jan G