Platform Vlieghinder Kennemerland
 

S.O.S. (met de S van ‘Schiphol’)

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1117 
|
 De Orkaan 
HvS-Kontakt_Milieubeheer_Zaaanstreek.jpg

De Saense (S) Onderwonenden (O) Schiphol (S) hebben zich georganiseerd als de KMZ-werkgroep S.O.S.

De werkgroep wil zich inspannen voor de krimp van vliegbewegingen van en naar Schiphol, het verminderen van geluidsoverlast door hogere aanvliegroutes en het instellen van een lange nachtrustperiode voor de nationale luchthaven.

Ook wil de werkgroep dat er onafhankelijke meetpunten komen voor (ultra)fijnstof en dat er gezondheidsonderzoek bij ernstig gehinderden wordt gedaan.

Afgelopen week heeft een aantal onderwonenden Schiphol overleg gevoerd met het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC), dat is sinds 2003 actief en onderhoudt onder meer de site vlieghinder.nl.

De Zaanse (Saense) onderwonenden hebben er nu voor gekozen zich te verenigen als werkgroep van Kontakt Milieubeheer Zaanstreek (KMZ). Wellicht wil men zich in de toekomst bij PVRC aansluiten, een club die zich volgens super-onderwonende Winnie de Wit “nooit onder tafel laat lullen”.

Schertsvertoning


Wethouder Krieger is van het initiatief op de hoogte gebracht. SOS wil voor de zomer weer met hem praten (onder voorzitterschap van de SOS). De onderwonenden waren namelijk na de bijeenkomst met de wethouder van 13 maart zeer onaangenaam verrast.

Volgens de gemeente zou er één vertegenwoordiger van Schiphol komen, en mogelijk iemand van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVLN) om naar de klachten te luisteren en vragen te beantwoorden. De deelnemers hadden vooraf aangegeven geen behoefte te hebben aan voorlichting van Schiphol of LVLN.

In weerwil van de afspraak werd de bijeenkomst gedomineerd door drie afgevaardigden van Schiphol en één van Luchtverkeersleiding Nederland die vooral een eindeloze stroom informatie over de aanwezigen uitstortte op uitnodiging van wethouder Krieger. Een ‘schertsvertoning’ volgens Winnie de Wit die bij de bijeenkomst aanwezig was, “wij werden hier dus – tot onze grote verbazing en ergernis – door onze eigen wethouder geschiphold”.

Bekijk bericht op "De Orkaan"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Vertegenwoordigers van Schiphol, KLM en LVNL vertellen alleen dat elke vermindering van capaciteit ongewenst is. Men doet NIETS voor omwonenden!!! Blijf u verzetten!

Geplaatst door M.

Landingsbanen bezetten met een grote groep!

Geplaatst door Marc uit Almere

Beste M, ik ben bang dat hebt hier op uitdraait. Wel on-Nederlands maar het huidige beleid van de luchtvaart lijkt wel een oorlogsverklaring. Zo niet, dan is het een smerig experiment naar de grenzen van de 'normale' mens. "Hoeveel hinder kunnen wij veroorzaken voordat mensen gek worden?!?"

Geplaatst door annThijs uit Heiloo

Krieger is van de VVD, kijk er niet van op dat hij dat deed... Zal ie wel een flinke bonus van zijn vriendjes in den haag voor hebben mogen ontvangen.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Krieger is van de VVD, kijk er dus niet van op dat hij dat deed...

Geplaatst door M

Marc, ik ken nog wat mensen die graag mee doen met een landingsbaan bezetten of andere acties. Het is tijd voor harde tegen acties.
Misschien een snelle actie, een avond afspreken om tegelijk in de lucht te schijnen met het felste licht wat je kan maken. Als dat maar genoeg mensen zijn is het signaal duidelijk, tevens ook naar mensen die vliegen.

Geplaatst door Sara

@M en Marc. Ik wil graag mee doen. Of mee brainstormen. Het onrecht is groot. Ik ben voor ludieke acties waarbij de bootschap overkomt. Maar waarbij de omgeving begrip krijgt zonder dat wel als een stel fanatieke mensen worden neergezet. Iets met leg en humor. Zo'n licht actie lijkt Mr goed.

Geplaatst door Sara

*lef **boodschap dyslexie meets auto correct