Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ryanair: vliegtaks is staatssteun aan KLM

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 597 
|
 AD 
tb_vliegtuig_NWA.jpg

Marketingdirecteur Kenny Jacobs wijst erop dat de voorgestelde taks niet geldt voor transferpassagiers op luchthaven Schiphol, iets wat voor KLM erg belangrijk is. Maar passagiers van directe vluchten van en naar Nederland, oftewel Ryanairs klanten, zijn wel de dupe.

Marketingdirecteur Kenny Jacobs merkt op dat de voorgestelde taks niet geldt voor transferpassagiers op Schiphol - erg belangrijk voor de KLM - maar wel voor passagiers op directe vluchten zoals die van Ryan Air.
"Deze Nederlandse luchtvaartbelasting heeft niets met het milieu te maken, het is gewoon weer een andere overheidssubsidie voor KLM'', aldus Jacobs.

Milieu-inefficiënt


Volgens hem is KLM eigenlijk heel milieu-inefficiënt door zijn transferpassagiers. Die hebben immers meerdere vluchten nodig om hun bestemming te bereiken. Ryanair, dat alleen met rechtstreekse verbindingen en veelal nieuwere vliegtuigen werkt, beroept zich erop de groenste en schoonste luchtvaartmaatschappij van Europa te zijn.

Voor passagiers van en naar Nederland gaat straks een vliegtaks gelden tussen de 7 euro en 7,50 euro per ticket, ongeacht naar welke bestemming zij vliegen. Het precieze tarief wordt volgend jaar vastgesteld. Nederland blijft overigens ijveren voor een Europese vliegbelasting.

Bekijk bericht op "AD"

Reacties op dit bericht