Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ryanair verwacht bloedbad in de Europese luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 930 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 26-02-2019 
tb_vliegtuig_Vueling-EC-LAB.jpg

DUBLIN - Ryanair verwacht dat er door stijgende olieprijzen, overcapaciteit en de daarmee gepaard gaande prijzenslag nog veel Europese luchtvaartmaatschappijen failliet gaan. Dat is volgens de prijsvechter goed voor passagiers.

Ryanair’s marketingdirecteur Kenny Jacobs sprak in de Ierse radioshow Newstalk Breakfast vanochtend over ‘interessante tijden’ in de luchtvaartsector. “De prijzen van vliegtickets in Europa zijn nog nooit zo laag geweest als nu.”

Volgens Jacobs leidt dat er toe dat kleine, zwakke maatschappijen bezwijken. Als meest recente voorbeelden noemde hij het Duitse Germania en het Britse flybmi. “We verwachten dat er de komende maanden en jaren nog veel airlines zullen volgen.”

“Uiteindelijk is dit beter voor consumenten omdat de [grote] luchtvaartmaatschappijen die overblijven er sterker uit zullen komen”. Die zijn robuuster in hun vluchtuitvoering dan de kleintjes en hoeven daarom minder vluchten te annuleren.

Deutsche Bank
Analisten van Deutsche Bank denken er hetzelfde over als Jacobs. Eerder dit jaar schreven zij in een analyse dat de luchtvaartsector "aan het einde van een economische cyclus zit". Zij adviseren daarom beleggers om geen extra aandelen in airlines te kopen.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 26-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door M.

Haha, en wat doet Nederland, juist aandelen kopen.

Geplaatst door M.

Het woord bloedbad in de luchtvaart, dat klinkt hoopvol voor bewoners

Geplaatst door anoniem1

Als AFklm straks over een jaar 6 euro doet dan kan de staat mooi bijkopen en middelen.
Over 10 jaar is klm los van de holding en heeft de staat heel klm gekocht en er meer dan 10 miljard ingestoken. En dan blijkt het alsnog niet houdbaar. De krachten in de markt zijn te sterk,de kosten voor de overheid worden te hoog en klm en daarmee ook het netwerk op Schiphol gaan ten onder. Parlementaire enquete volgt,zal niet de eerste keer zijn.

Nederland overspeelt zijn hand hier. Het netwerk op Schiphol is niet houdbaar zonder subsidie want er is geen thuismarkt. De klm is niet concurerend genoeg internationaal en er zijn meer dan genoeg alternatieven.
Zonder de feed van air france was klm in 2003 al ten onder gegaan. Ook 2-3 jaar geleden was de klm technisch failiet en moest overheid garant staan voor leningen om het overeind te houden, (en ze staan nog steeds garant voor zover ik weet)
Ik kan er niet over uit hoe slecht doordacht dit plan is,hoe chaotisch en plotseling de uitvoering,het gebrek aan overleg met de andere aandeelhouders.
Het is een power play maar er zit geen power achter. De klm kan niet zonder air france en air france kan wel degelijk zonder de klm. Ik denk niet dat de holding de komende 10 jaar overleeft. Wat is de waarde voor de fransen nu,nu ze de efficienty niet verder kunnen verbeteren? Waarom zouden zei er nog mee doorgaan? Ook zal het heel lastig zijn om een andere partner te vinden voor de klm,het bedrijfsleven zit niet te wachten op fusies met bedrijven waar de overheid veel invloed heeft en die invloed gebruikt om het nationale belang boven het bedrijfskundige belang te stellen.

Maar vrijwel iedereen vind dit een geweldig plan,de reacties zijn overwegend erg positief (en ook naief). Toch denk ik dat dit plan de populariteit van dit cabinet geen goed zal doen. Het is allemaal redelijk onbegrijpelijk en het lijkt slecht doordacht.
Maar goed misschien pakt het allemaal heel goed uit. De fransen gaan meer rekening houden met de klm ten koste van hun Eigen belangen. En ondanks het gebrek aan efficienty verbeteringen gaat de combinatie het komende bloedbad makkelijk overleven. Met of zonder een paar extra miljard van de overheid.

Nee,dit word een heel langdurige zaak die veel ellende gaat geven. Gelijk aan rsv vorige eeuw en dergelijke.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Ik zie een kleiner Schiphol als een zegen voor dit land, hoe sneller hoe beter. Graag nog meer faillissementen en vooral bij de te goedkope prijsvechters.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

De combi KLM-AF gaat als een van de eerste koppie onder bij de eerste tegenwind. Prijsvechters zijn veel flexibeler.
Uiteraad kan de domme Nederlander zichzelf voorliegen dat het allemaal de schuld van de fransen was straks..

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Tien miljard............
Dat geld hadden ze in het onderwijs / gezondheidszorg en nog vele andere sociale projecten moeten investeren !
Niet in een klimaatslopende / ziekmakende industrie !
Ik heb geen toestemming gegeven om mijn belastingsgeld in een bedrijf te stoppen dat mij vrijwel 24 uur per etmaal tiranniseert !
De politiek in Nederland deugd voor geen meter, ze zijn ons belastingkoeien helaas geen verantwoording schuldig en gaan vrijuit na deze wandaden.
Ik hoop dat ik in mijn leven nog mee maak dat politici die dit soort wandaden uitvoeren, ter verantwoording kunnen worden geroepen en berecht.
Laat de sector die vervloekte 10 miljard maar zelf ophoesten !
Zij zijn immers de klimaatslopende en ziekmakende industrie die zich zelf uitgeven als 'banenmotor' van Nederland bv..
Dat geboefte heeft geld zat.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp


Geplaatst door anoniem1

Een goed stuk.
Ik denk dat de nederlandse bevolking hier in het algemeen ook wel vraagtekens bij heeft. Misschien dat daarom de propaganda machine nu op volle toeren draait. Er gaat geen niuews bericht of talkshow voorbij zonder een of ander item over de klm.
Maar men zal de twijfel en vragen hierover niet weg kunnen nemen.
Nederland is verziekt,het is echt heel erg aan het worden:(
Democratie is er niet meer,je mag kiezen tussen winstbelasting verlagen met 10 % of winsbelasting verlagen met 11%. (maar dat zeggen ze natuurlijk nooit van tevoren)
En wat je ook stemt,in het regeer akkoord gaat het dan 12% worden.
Er is nog nooit in het verleden zo sterk gekozen voor de belangen van het bedrijfsleven boven de belangen van levende wezens. Maar dat zijn dezelfde belangen hoor je vaak,is natuurlijk onzin. Dat is al meer dan 200 jaar onzin en alle excessen in die lange 200 jaar bewijzen dat.
Kritiek van journaal is er ook niet meer,nooit meer kritiek behalve op onbelangrijke of triviale zaken.

Geplaatst door anoniem1

47 zetels in laatste peiling voor kabinet. Kiezer kiest en politiek gaat vervolgens doodleuk door met haar Eigen achter de schermen agenda.
Hoe valt anders te verklaren dat keer op keer zwaar verlies word geleden door sommige regerings partijen? Dit is geen democratie meer. Is een ons kent ons wij regelen dat wel voor ons.
Putin in rusland heeft meer dan dubbel zoveel steun van de bevolking als het beleid van de nederlandse regering. Dat geeft toch wel te denken.
En is echt niet altijd zo geweest, Paars1 was populair,werd herkozen. Zelfde voor balkenende.
Nee,dit is echt iets van de laatste 6 jaar. Sinds laatste kabinet rutte.


Geplaatst door anoniem1

Ongeveer 50 miljoen aandelen heeft de staat gekocht op dag van aankoop. Het dag volume van die dag is 2.5 miljoen aandelen. 47.5 miljoen aandelen zijn onderhands gekocht.

19 feb 10,260 10,385 10,200
10,435 634.386 +0,245 +2,42%

20 feb 10,250 10,955 9,850
11,020 2.683.710 +0,570 +5,49%

21 feb 11,000 11,460 10,970
11,515 1.852.837 +0,505 +4,61%

22 feb 11,465 11,655 11,280
11,700 1.275.944 +0,195 +1,70%

25 feb 11,680 12,000 11,620
12,035 794.982 +0,345 +2,96%

26 feb 12,030 12,675 11,990
12,675 2.148.623 +0,675 +5,63%

Het koersverloop van het aandeel is onopvallend tot een week voor de aankoop waar een opvallend sterke stijging in zowel koers als volume begint zonder duidelijke aanleiding.
De staat was toen nog niet aan het kopen. Misschien iets voor de AFM on eens naar te kijken,want het ziet er vreemd uit.

Geplaatst door sara

Vind deze huidige ontwikkelingen zo erg dat ik niet meer zinnig kan reageren. Ik vind het echt dood eng. Goed stuk in het NRC.

Ik denk overigens dat when the shit hits the fan.. nu is. Het is nu nog steeds te droog en te warm. Het zou gaan regenen, maar wat komt is niet noemenswaardig. En de mensen in mijn omgeving: ''heeeerlijk zeg dat buiten zitten'' Mensen het is februari!!. Thank god dat net snel maart wordt. Ben ik nu zo'n doem denker?