Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ryanair kan negen keer per dag naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1073 
|
 Zakenreis.nl 
gh_vliegtuig_DSC_0168.JPG

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft ruim 2.700 slots op luchthaven Schiphol aangevraagd en toegewezen gekregen. Dat heeft slotcoördinator Caroline Ditvoorst aan Zakenreis laten weten.

De slots zijn voor het winterseizoen dat op 25 oktober ingaat. Volgens Ditvoorst komt het aantal aangevraagde slots van Ryanair ongeveer neer op negen vluchten per dag. “Voor de zomer van 2014 hadden ze ook slots aangevraagd, maar toen hebben ze daar geen gebruik van gemaakt,” zegt Ditvoorst. “Ditmaal lijken ze serieus.”

Ryanair heeft als voorlopige luchthavens om aan te vliegen vanaf Schiphol, het Ierse Dublin en het Britse Stansted opgegeven. “Dat zegt niet zo veel,” aldus Ditvoorst. “Welke luchthavens ze uiteindelijk vanaf Schiphol gaan bedienen, kunnen ze tot op het laatste moment en zelfs tijdens het seizoen nog wijzigen.”

Ditvoorst was afgelopen week op de slotconferentie in Vancouver. Daar komen alle slotcoördinatoren en airlines bijeen om te kijken of eerder ingediende slotaanvragen zijn in te passen. Aan het eind van de conferentie weet iedereen waar hij op kan rekenen. “De airlines kunnen de slots die ze toegewezen hebben gekregen, nog tot eind augustus teruggeven,” aldus Ditvoorst.

Bekijk bericht op "Zakenreis.nl"

Reacties op dit bericht