Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ruzie bij Air France loopt op

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1481 
|
 zakenreis.nl 
hv_veiligheid_2954.jpeg

De tegenstelling tussen de directie van Air France en de vakbond van piloten is weer opgelaaid. In een brief aan SNPL zegt Air France niet langer te willen wachten op nieuwe voorstellen voor reorganisatie, van deze pilotenvakbond.

De twee partijen onderhandelen nog steeds over een aantal maatregelen die Air France en KLM wilden doorvoeren in het kader van Transform 2015, het herstructureringsplan dat formeel per 1 januari 2015 had moeten worden afgesloten. Hete hangijzers bij de Franse airline zijn nog steeds de werktijden ‘s nachts, de samenstelling van de bemanning op bepaalde vluchten en de hoogte van de salarissen. De directeur human resources van Air France, Xavier Brosetta, heeft in een brief aan de SNPL de bond ervan beschuldigd haar afspraken niet te zijn nagekomen. Brosetta wil daarom niet langer wachten op de SNPL en lijkt eenzijdig een aantal maatregelen te willen doorvoeren. De bond zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

Air France-KLM is vanaf 1 januari al weer begonnen aan een nieuwe operatie, onder de naam Perform 2020. De directie van Air France stapte in juni naar de rechter om een reorganisatie af te dwingen, maar de rechtbank stelde de airline in het ongelijk. Topman Alexandre de Juniac maande de piloten en hun bonden vorige maand tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers in Parijs om zo snel mogelijk in te stemmen met de reorganisatieplannen en een verhoging van de productiviteit. De Juniac noemde eind september als deadline. Gaan de bonden niet akkoord, dan volgen er “zware maatregelen” zei De Juniac, zoals snijden in het internationale long-haul-netwerk van Air France.

Bij KLM hebben de piloten, het cabinepersoneel en de werknemers aan de grond wel ingestemd met de voorstellen van de directie, die neerkomen op het bevriezen van de salarissen en het verhogen van de productie.

Bekijk bericht op "zakenreis.nl"

Reacties op dit bericht