Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ruim 250 bezwaren tegen vluchten op vliegveld (Twente)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 974 
|
 tvenschedefm.nl 
hv_veiligheid_2928.jpeg


Bij het ministerie van Defensie zijn 254 bezwaren binnengekomen tegen plannen om met ingang van maart circa 250 vluchten met kleine zakenvliegtuigen en te recyclen vliegtuigen van het bedrijf Aeronextlife toe te staan. Tot gisteren kon bij het ministerie een zogeheten zienswijze worden ingediend. Voor de zakelijke vluchten hebben zich drie geïnteresseerde charterbedrijven gemeld.

De bezwaren worden de komende weken beoordeeld. De te verlenen ontheffing voor de vluchten geldt tot 1 november. Aan het eind van het jaar moet vervolgens een nieuw Luchthavenbesluit worden genomen waarin het verdere gebruik van de luchthaven is vastgelegd. In de toekomst zijn twintigduizend klein zakelijke vluchten voorzien.

Gebiedsontwikkelaar ADT heeft van het ministerie van Defensie vernomen dat er veel standaard-bezwaren met een identieke tekst zijn ingediend. Dat is gebeurd na meerdere oproepen om een zienswijze in te dienen. Het aantal van 254 bezwaren staat in schril contrast met de hoeveelheid zienswijzen tegen de luchthaven in 2014. Toen werd 16.500 keer bezwaar gemaakt tegen de later afgeblazen doorstart van het vliegveld.

Bekijk bericht op "tvenschedefm.nl"

Reacties op dit bericht