Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ruim 13.000 claims voor mogelijke schade door Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 583 
|
 rtvoost.nl - 01-08-2020 
Lelystad_wwijzer_hvs.jpg

Meer dan 13.000 particulieren en bedrijven hebben het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) laten weten mogelijke schade door de opening van Lelystad Airport te zullen claimen.

Dat deden zij op aanraden van juristen van de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL), die de eventuele gedupeerden erop wezen dat op 1 april jongstleden de termijn van vijf jaar verliep waarbinnen een verzoek tot vergoeding van schade door Lelystad Airport kon worden ingediend.

Omdat niemand nog weet wanneer dit vliegveld als overloop voor de vluchten op Schiphol wordt geopend, is volgens de actiegroepen voor niemand duidelijk óf en zo ja hoeveel schade kan worden geclaimd.

De verzenders van zulke zogenoemde stuitingsbrieven zijn voor het merendeel afkomstig uit Gelderland (6809), Overijssel (3209) en Flevoland (2425).

De betrokkenen schatten de waardedaling van een gemiddeld huis in Gelderland (313.500 euro) in op bedragen tussen 9405 tot 31.350 euro, oftewel tussen de 3 en 10 procent.

Volgens SATL heeft het Schadeloket Luchtvaart van het ministerie van IenW zijn handen vol gehad aan de verwerking van de brieven.

Bekijk bericht op "rtvoost.nl - 01-08-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit Onder de Kolderbaan

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

13.000 claims...... 12.999 ongegrond verklaard.
Zo werkt het I&W, ze zullen er niet wakker van liggen, u wel.
Van de herrie wel te verstaan.

Zo is het ook met Schiphol gegaan en gaat het nog steeds.

Crimineel zooitje is het, dat I&W.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Nou nog 200.000+ claims van de omwonenden van Schiphol.

Geplaatst door At uit Velserbroek

Ik hoef geen geld van dat zootje.
En nu met die vermeerdering van Coronabesmettingen denk ik , als ik er ziek van zou worden, toch maar een claim te leggen.
Dat hoef ik dan zeker niet te doen bij de KLM of bij Schiphol of bij de LVNL. Die trekken zich helemaal nergens ook maar iets van aan. Dat is geld, geld, ego, ego, domheid, dommigheid.
Die leg ik dan zeker bij RUTTE. De opleving van de Corana ligt niet bij de jongeren of bij een damdemonstratie of in de winkelstraten. Die is absoluut begonnen bij de toestemming van RUTTE om weer te gaan vliegen. Hij was toch degene die uiteindelijk de dikste vinger in de pap had en heeft. En dat zittend naast elkaar op 20 centimeter afstand. Met honderden in een beperkte ruimte. Natuurlijk denkt iedereen dan dat het weer kan. Als je zó mag vliegen mag je toch alles weer op korte afstand van elkaar. Absoluut bezopen en terugziend ook nog misdadig als daardoor aantoonbaar iemand door zou komen te overlijden. En dan maar mooie praatjes houden op de TV.
RUTTE en consorten van de VVD. Wég ermee. En neem die vliegtuigen maar mee, inclusief die passagiers die zo nodig meteen weer overal naartoe willen vliegen.
Zij steunen de KLM en Schiphol met oogkleppen voor en oordoppen in.