Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rubriek wat u zegt: Regels bij vliegen veel minder strikt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 603 
|
 telegraaf.nl 
HvS_logo_Rijksoverheid.jpg

De corona maatregelen zijn flink versoepeld. Inmiddels heeft het kabinet ook de ’adviezen’ met betrekking tot de zomervakanties bekendgemaakt. Meest opvallend in het hele speelveld van adviezen en maatregelen is de vliegindustrie.

In het ’gewone’ openbaar vervoer zijn stoelen gestickerd om te veel drukte te voorkomen en binnen de mogelijkheden toch nog zoveel mogelijk een zekere mate van afstand in bussen en treinen te behouden. Zelfs op pontjes moet je afstand bewaren en mondkapjes op. Allemaal maatregelen die logisch lijken.

Maar hoe verhoudt zich dat tot de maatregelen in het vliegverkeer? Veel wordt overgelaten aan het beleid van de vliegtuigmaatschappijen. Met prijsvechters als Ryanair weet je het dan wel. In honderden vliegtuigen gaan dus waarschijnlijk weer dagelijks doodleuk enkele honderden mensen urenlang in elkaars nabijheid vliegen. Voorlopig alleen binnen Europa en naar de Antillen, maar wel zonder dat thuis quarantaine wordt ’opgelegd’.

Hoe is dit mogelijk? Is het in vliegtuigen soms veiliger dan in de trein, bus? Of in een café of restaurant? Of veiliger dan bij een demonstratie op de Dam of in Rotterdam?

Hans Attevelt

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Hoe de Nederlanders denken over "op vakantie gaan naar buitenland is verantwoord"
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1514169390/uitslag-stelling-honkvast-beste-voor-2020

En als je dan toch op vakantie gaat naar het buitenland met het vliegtuig omdat je de gezondheid veiligheidsmaatregelen vertrouwd, zeker daar waar het de luchtbehandeling in het vliegtuig betreft, moet je onderstaand artikel maar een lezen (onder andere over de luchtventilatie van boven, zoals het nu in alle vliegtuigen plaatsvind).
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/visualisatie-toont-hoe-makkelijk-virussen-zich-in-vliegtuigen-verspreiden-dit-zijn-mogelijke-remedies~a57f0bbd/?referer=https://www.welingelichtekringen.nl/tech/1736365/deze-animatie-laat-zien-hoe-een-virus-los-gaat-in-een-vliegtuig.html

Ik wens iedereen die met een vliegtuig op reis gaat een behouden vlucht en een goede gezondheid toe.
Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Moet je eens proberen op je fietsie met het pontJe in Velsen over het Noordzeekanaal te gaan...........gewoon de 1,5 mtr regel met mondkapjes......sta je nog in de buitenlucht ook.
Die luchtvaartmaffia staat werkelijk boven de wet......

Geplaatst door Uden uit Veghel

Totale waanzin. Totdat weer corona uitbreekt...
En een ongelooflijke verslaving.