Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Routes weer aangepast: elke dag 72 vliegtuigen over Ede

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1098 
|
 destentor.nl 
hv_overig_2692.jpeg

Door Arnold Winkel

De inwoners van Ede krijgen in de toekomst twee vliegroutes over hun woonplaats. Eerder was al bekend geworden dat vanaf 2019 de vliegtuigen die vanaf vliegveld Lelystad vertrekken over de gemeente Ede zouden vliegen, nu blijkt dat staatssecretaris Sharon Dijksma ook heeft besloten om inkomende vluchten voor Lelystad over Ede te geleiden.

Dat staat in een brief die ze vorige week dinsdag aan de Tweede Kamer heeft geschreven, twee dagen voor het eerste deel van het debat in de Kamer over de vliegroutes.

De gemeente Ede is overdonderd door deze koerswijziging, zegt een woordvoerder. ,,Iemand –ik zeg niet wie, maar het was niet de werkgroep Red de Veluwe – heeft ons gemeld om die brief nog eens goed te lezen. En op pagina 2, alinea 3, zin 5 heeft de staatssecretaris geschreven dat de inkomende routes nu ook over ons heen komen.’’

Hij voegt eraan toe dat het bijbehorende kaartje nog steeds de twee gescheiden routes toont.

72 per dag
De gevolgen voor de Edenaren zijn dat er als Lelystad Airport op volle toeren draait er 72 vliegtuigen per dag over hun huizen vliegen. Op welke hoogte is onduidelijk. ,,En dat is niet alleen met die hoogtes. Ook nu met de extra route hebben we niets van de staatssecretaris gehoord. Een kwalijke zaak.’’

Woensdagavond is er een informatieavond in de Reehorst. Die is overigens al helemaal volgeboekt.

Nog een bericht (Omroepgelderland.nl) met hetzelfde onderwerp. Lees hier.

Bekijk bericht op "destentor.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door thijs uit Heiloo

72 per dag? Ik zou willen dat dat hier in Heiloo zou zijn! wat een rust zouden we dan hebben zeg!

Geplaatst door Marianne uit Amsterdam

Wat zou ik ook gelukkig zijn met 72 vluchten...het ergste wat ik hier heb meegemaakt is rond 300 op 1 dag....tel uw zegeningen. Het enige wat telt is geld dus verbeteren zal het niet...ook, ja, economisch belang...ook zo''n fraai argument om de zin door te drijven...

Geplaatst door H.J. Meijer uit Elburg

Pretvluchten en vliegvakanties zijn net zoiets als 'roken in gezelschap'. Houd ermee op. Wie het toch doet, krijgt commentaar van de mensen om hem heen. Eerst nog een beetje, maar op den duur kun je maar beter wegblijven bij mensen die gewend zijn adem te halen, omdat het niet gezond is voor de leefomgeving.
Inmiddels begint steeds meer duidelijk te worden dat een vliegreis heel ongezond voor je is. Het is dan wel goedkoop, maar eigenlijk is dat het enige dat je lokt. Als je met een vliegtuig op reis gaat, kom je voortdurend in stressvolle situaties terecht.
In de rij op het vliegveld, lang wachten en dan met honderden wildvreemde mensen in een gestroomlijnd stukje tunnel en dan gespannen zitten en afwachten tot de reis voorbij is. En dat nog een keer als je nog eens terug wilt gaan. Uit onderzoek blijkt, dat mensen niet uitgerust terugkomen van een vliegvakantie. Daardoor zijn ze nog meer gestrest dan voordat ze op vakantie gingen. Terug van weggeweest gaat het leven verder en blijkt dat je niet de enige bent die met veel stress verder moet. Je ziet het op straat, in de supermarkt, op de parkeerplaats, steeds meer mensen schieten als schichtige levende wezens door het leven, velen met een zonnebril op, in de auto het liefst onzichtbaar achter het zgn. 'privacy glass'. Een heleboel mensen hebben niet meer de energie om vriendelijk te zijn naar de mensen om zich heen en zo wordt de reis duur betaald.