Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rotterdamse raad wil geen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 707 
|
 joop.bnnvara.nl 
Kamercommissie2_hvs.PNG

Een meerderheid van de gemeenteraad in Rotterdam vindt het huidige aantal vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport, in totaal ruim 53.000, meer dan genoeg. De overlast voor omwonenden is te groot, vindt CDA-raadslid René Segers. De Rotterdamse wethouder van Mobiliteit, Judith Bokhove van GroenLinks, is het hier mee eens. “Ik zie geen reden om verder uit te breiden,” zei ze tegen RTV Rijnmond. Denk en de VVD zijn als enige partijen voor uitbreiding van de luchthaven.

Het grootste bezwaar bij bewoners die in de omgeving van de luchthaven leven, is de herrie. Die wordt in de eerste plaats veroorzaakt door het geluid van de vliegtuigen, maar wordt nog eens versterkt doordat steeds lager wordt gevlogen en er regelmatig wordt uitgeweken over woonwijken. Met name de wijk Hillegersberg ondervindt hier veel hinder van. Of de routes kunnen worden aangepast is niet duidelijk. Segers riep Bokhove vorig jaar al eens op om in Den Haag te pleiten voor andere vluchtroutes in het luchtruim, maar die is daar niet van overtuigd. “Het krimpscenario zal ik ook bespreken met de minister,” zegt Bokhove.

Schiphol, dat bijna net zoveel vluchten per maand afhandelt als Rotterdam The Hague Airport in een jaar, groeit vooralsnog stug door. Overleg (lees hier) met betrokken partijen over de vraag hoe verdere groei en leefbaarheid in de omgeving zich tot elkaar verhouden liep in de afgelopen maanden op niets uit.

Bekijk bericht op "joop.bnnvara.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Verdere groei gaat altijd ten koste van de leefbaarheid, wat men ook beweert!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Chapeau Ook deze Luchthaven Gaat NIET Groeien ! Eindelijk lijkt het TIJ te keren !