Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rotterdam Airport zit vol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1359 
|
 ad.nl 
me_vliegtuig_IMG_0713.jpg

Door Abdel Ilah Rubio


Aantal passagiers blijft dit jaar steken op 1,7 miljoen

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de ongebreidelde groei van reizigers op Rotterdam The Hague Airport. Het aantal passagiers bleef dit jaar steken op 1,7 miljoen, net zoveel als vorig jaar. Veel meer reizigers zullen er voorlopig niet meer bijkomen vanwege de beperkingen waar het vliegveld mee te maken heeft.

Desiree Breedveld "We kunnen niet meer zo veel groeien, omdat we vol zitten"

Rotterdam is hot, merken ze ook bij Rotterdam The Hague Airport. De luchthaven krijgt steeds meer verzoeken van luchtvaartmaatschappijen die naar deze stad en regio willen vliegen. De directie moet de aanvragers echter teleurstellen omdat het vliegveld 'vol' zit, vertelt woordvoerder Desiree Breedveld.

Vergunning
Rotterdam The Hague Airport mag op basis van de huidige vergunning niet meer vluchten aanbieden dan het nu al doet. De luchthaven wil wel uitbreiden, maar heeft daar een verruimde vergunning van het rijk voor nodig. De directie heeft hiervoor alle nodige stappen in voorbereiding. ,,Het enige dat we nu kunnen doen, is de luchtvaartmaatschappijen onze situatie uitleggen. Die blijven wel geïnteresseerd en volgen de ontwikkelingen.''

Met de forse groei van 1 miljoen naar 1,7 miljoen passagiers in 10 jaar tijd is Rotterdam The Hague Airport na Schiphol en Eindhoven de grootste luchthaven van Nederland. Door de (milieu)beperkingen is verdere groei echter onmogelijk.

Groeien
,,Dat is ook logisch. We kunnen niet meer zo veel groeien, omdat we vol zitten. Als er ergens op een route grotere vliegtuigen worden ingezet dan komt er een paar procent bij, maar significant groeien kan gewoon niet,'' zegt Breedveld.

Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door de Vries

Die denken duidelijk niet hetzelfde als Schiphol, waar er altijd nog wel een gaatje te vinden is voor miljoenen extra passagiers!

Geplaatst door anoniem

Ja,dat doen ze in Amsterdam dan toch beter.
In Rotterdam moeten ze nog doorkrijgen dat je met de gemiddelde inwoner en het milieu helemaal geen rekening hoeft te houden.
En als er een afgesproken limiet is van 1.7m vluchten dan verhoog je die limiet gewoon.
Dat spreek je dan gewoon met jezelf af.
Want daarvoor is er tenslotte een limiet,zodat je die later kan verhogen.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Limieten zijn in de luchtvaartsector uitersten die te pas en te onpas kunnen worden aangepast omdat de politiek in Nederland bedrijvenpark dat toestaat.
De koppeling tussen Staat en de luchthavens (Schipholgroup) zou niet mogen bestaan.
Net zo als tussen kerk en Staat dient er een scheiding te zijn.
Schiphol gewoon behandelen als een normaal bedrijf, dan heb je ook de excessen niet.
Een luchthaven dient facilitair te zijn en geen geldgenerator.