Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rijsenhout ‘100 procent’ tegen nieuwe ORS-proef

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1994 
|
 dichtbij.nl/haarlemmermeer 
lvh_aktie_DSCN2553.JPG

RIJSENHOUT - 'We moeten de pijn eerlijk verdelen ', zegt ORS-clustervertegenwoordiger Arnoud Hendriks over de proef met een nieuwe uitvliegroute vanaf de Kaagbaan. In Rijsenhout is men minder blij met het experiment.

'Wij kunnen niet duidelijk genoeg zijn: de dorpsraad Rijsenhout is voor 100 procent tegen deze proef', zo laat dorpsraadsecretaris Henk Arendse weten aan het Witte Weekblad.

Resultaat
Volgens Arendse is de proef helemaal geen resultaat van de in 2009 ingevoerde vliegroute naar aanleiding van het microklimaat Rijsenhout.

'Dit is geen terugdraaien van een eerdere beslissing. Leimuiden is de laatste jaren flink aan het bouwen. Daarnaast denken wij dat oud zeer een rol speelt. Rijsenhout heeft altijd de intentie gehad dat veranderingen niet ten koste gaan van de buren. Dat is in 2007 bij Burgerveen helaas niet gelukt. Burgerveen verwijt ons nu dat 10 procent van de huizen daar leeg staat. Volgens ons kun je dat niet zomaar stellen en het lijkt ons ook irreëel.'

Lastig
Ook Arendse - die namens Rijsenhout aanschoof bij het overleg rond microklimaat Leimuiden - erkent dat het moeilijk is het iedereen naar de zin te maken. 'Elke verandering heeft ergens anders effect, wat het erg lastig maakt een oplossing te vinden waar iedereen blij van wordt.'

'De beste optie is er natuurlijk één waarbij het aantal gehinderden afneemt in plaats van verplaatst wordt. Maar die vraag was niet het uitgangspunt en zo’n uitkomst kwam ook niet uit de onderzoeken naar voren. De situatie dreigt nu door deze proef voor Rijsenhout en Kudelstaart slechter te worden dan vóór 2007. Keuze voor behoud van de huidige situatie was in het overleg niet mogelijk.'

Onmogelijkheden
De hele situatie legt volgens Arendse ook de onmogelijkheden van de ORS bloot. 'De ORS kwam tot stand via een districtensysteem met kiesmannen die een clustervertegenwoordiger kiezen. Uiteindelijk blijven er één of twee mensen over die alle bewoners zouden vertegenwoordigen. Alle nuance valt weg in zo’n systeem. Alleen het geluid van de gekozene klinkt door.'

Maar waarom dan zelf niet in de ORS plaatsnemen? 'Omdat wij ons op kansen willen richten in plaats van op klachten. Wij voelen ons ook nu niet vertegenwoordigd door dit orgaan. Wij rekenen op de steun van de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente is ook vertegenwoordigd in de ORS en dient als het goed is de belangen van alle bewoners.'

Ben jij het eens met Arendse? Of juist niet? Stem op de stelling .

Bekijk bericht op "dichtbij.nl/haarlemmermeer"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Anoniem

Zie dat het eerste artikel over de aangekondigde proef van deze website is gehaald.
Het was een artikel met veel reacties, waarin ondere andere al direct werd aangegeven dat de proef nadelig zou zijn voor rijsenhout,dit terwijl deze gemeente niet genoemd werd als mogelijk slachtoffer van de proef.
Het valt mij op dat regelmatig artikelen van de website gehaald worden die veel reacties hebben,onder andere het artikel met de reactive van de lvnl,dit terwijl sommige andere artikelen maanden blijven staan.
Ik vraag mij wat hier de reden van is en wat de criteria zijn om een artikel te verwijderen,dan wel te laten staan.

Indien mogelijk zou ik graag een reactie willen ontvangen van de redactie,op mijn opgegeven email adres.

Geplaatst door Wim uit Castricum


Geplaatst door Wim uit Castricum

Artikelen met een hoge doorlopende actualiteit worden nog wel eens wat langer en soms lang vast gezet. Dit laatste als voorbeeld de oproep van de Werkgroep Toekomst Luchtvaart (WTL) om hun petitie te tekenen over het met de trein klimaat vriendelijk te reizen binnen Europa.
Nu staat er een bericht over het nachtregime enige tijd prominent vast op deze site omdat dit een actueel lopend item is, met een hoge impact voor de bewoners onder de rook van de Polderbaan.

Uw opmerking, dat er regelmatig artikelen worden verwijderd herken ik niet. Wellicht dat u meerdere voorbeelden kan geven, zodat er een inhoudelijke reactie kan worden gegeven.

We geven deze "open" reactie omdat wij communiceren via deze website.