Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bergen woedend over nieuwe aanvliegroute Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 5712 
|
 Quote 
gh_vliegtuig_DSC_0162.JPG

Rijkendorp Bergen woedend over nieuwe aanvliegroute Schiphol

22 MEI 2015 OM 13:43

Het zal de nachtmerrie zijn van menig villabewoner, je huis over nacht de helft minder waard. Door de nieuwe aanvliegroute van Schiphol zullen vliegtuigen over Zuid-Scharwoude voortaan tussen de gemeentes Bergen en Schoorl doorvliegen, meldt het Noord-Hollands Dagblad. Vervolgens maken ze een bocht over de Noordzee om via Egmond, Heiloo en Castricum de luchthaven te betreden. De regeling zal minstens één jaar van kracht zijn.

Als het aan Quote 500-lid Joop Punt ligt, moeten de plannen echter zo spoedig mogelijk worden geschrapt. ‘Ik vind dit natuurlijk verschrikkelijk,’ zegt hij. ‘Dit mag echt niet gebeuren!’ Bergen zou momenteel al last ondervinden van overvliegend luchtverkeer: ‘het moet niet erger worden.’

De Bergense miljonair, die succesvol is in het vastgoed en de recreatiebranche, zal zelf geen actie gaan voeren. ‘Ik ben inmiddels 74 en heb daar geen tijd meer voor, maar ik hoop natuurlijk dat de plannen van de baan worden gehaald. Dan kan ik in ieder geval gewoon van mijn nachtrust blijven genieten.’

Eerder sprongen de inwoners van Bergen ook al in de bres tegen plannen voor een platform voor gasopslag, wiens netwerk zich onder meer zou uitstrekken over de gemeentes Bergen, Schoorl en Heiloo. Uit angst voor grondverzakkingen, en daarmee natuurlijk indirect het gevaar op waardedalingen in het Bergense vastgoed, werd maandenlang actiegevoerd tegen de plannen. Die gingen echter gewoon door, en nu dreigt het milieu van het vermaarde kunstenaarsdorp dus nog verder geruïneerd te worden door de nieuwe aanvliegroute, aldus de inwoners.

Net als alle betrokken gemeentes, is ook Castricum zeer ontevreden over het besluit. Die gemeente zal namens Bergen optreden omdat het rijkendorp zelf niet in de Omgevingsraad Schiphol zit. Tijdens de zomer zullen er zo’n 70 vliegtuigen per nacht over het dorp vliegen. In de winter wordt dit teruggedrongen tot 50.

Bekijk bericht op "Quote"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim

Gerard,
Kan het volgende scenario wekelijkheid worden. Alles onder de leugen (het karretje) van de veiligheid, een herinrichting van het luchtruim in NL.
Zoveel mogelijk commotie over de " tijdelijke" route over land. De komende oplossing zal zijn dat de nachtroute niet meer over land zal worden gevlogen, maar nu definitief in zijn geheel vanuit zee de Polderbaan zal benaderen. Vervolgens zal al het inkomende verkeer (overdag etc) ook deze route gaan vliegen. Daarmee ontstaat er ruimte voor Lelystad, ook in de nacht, mondjesmaat beginnend.
De buizengedachte ooit eens op een ALV (Dijk en Duin) van PVRC door LVNL gepresenteerd.

Geplaatst door gerard

Geen idee. Die 'buizen' gaan er ooit wel komen, maar daar wil je niet onder wonen. Het zou best kunnen dat men voor Schiphol zoveel mogelijk zuid van Alkmaar wil blijven om noord van Alkmaar vrij baan te hebben voor verkeer voor Lelystad. Als Lelystad (heel) groot wordt dan is daarmee heel Noord-Holland vergeven van vliegtuiglawaai. Vooralsnog speculatie. Maar vraag het de LVNL, die heeft vast de blauwdruk voor de toekomst al klaar liggen.