Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Reisorganisatie stopt met vliegreizen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1584 
|
 goudenengel.nl 
ICE_001.JPG

NIJMEGEN - Reisorganisatie De Gouden Engel zal vanaf heden geen groepsreizen meer aanbieden per vliegtuig. Dat betekent dat verre bestemmingen zoals Chicago (architectuurreis) of Oeganda (rondreis) niet meer in het reisprogramma worden opgenomen.

Na jaren van twijfel heeft het geweten van de medewerkers van deze organisatie voor kunst- en cultuurreizen het gewonnen van de portemonnee. De Gouden Engel wil niet langer haar ogen sluiten voor wetenschappelijk onderzoek dat al jaren wijst op de funeste gevolgen van te hoge CO2-uitstoot, en voor de negatieve invloed van frequent vliegverkeer op de kwaliteit van leven, met name in landelijke gebieden rond de vliegvelden.

Het afgelopen klimaatoverleg in Katowice heeft nog eens laten zien dat overheden geen haast maken met het nemen van maatregelen om ook de generaties na ons een gezonde wereld te bieden.

Voor reisorganisatie De Gouden Engel is het daarom genoeg: vanaf heden worden de reizen alleen nog uitgevoerd per trein, bus of boot.

Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de reiziger: reisbestemmingen zullen zich voorlopig beperken tot Europa, verder zal het meer tijd (en geld) kosten om bijvoorbeeld Venetië te bereiken, maar het is ook weer een genot om in rustig tempo te reizen en om de imposante bergtoppen van de Alpen vanuit de trein te bekijken.
Dat een reis van lange duur de reiziger niet per se afschrikt blijkt wel uit de grote belangstelling voor een 19-daagse reis door de Baltische Landen, per boot en bus.


Nijmegen, 3 januari 2019

Voor meer informatie:

Gerard Kemna, directeur
DE GOUDEN ENGEL kunst- en cultuurreizen

Fleminghstraat 40
6532XG NIJMEGEN.

024-3788872
www.goudenengel.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Geweldig initiatief, nu de andere reisorganisaties nog.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Wat een fantastisch bericht, hulde!

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Wow! Vanmorgen ruzie gehad met mijn vriend, omdat hij vond dat we wel even met het vliegtuig naar Praag (zijn geboortestad) konden en ik dat pertinent weigerde:
‘I don’t set foot at that airport’ heb ik gezegd. Behoorlijke woordenwisseling, maar ik heb gewonnen! Ik hoef niet in een stinkstaaf te stappen! ( is hij nou helemaal betoeterd!) Dus hoera voor deze dappere reisorganisatie, hier gaan zij de vruchten van plukken!!

Geplaatst door M. uit Heemskerk

Als dit groot bekend wordt (helemaal in dr maand januari als veel mensen gaan boeken), dan kan er zomaar een hele positieve wending komen.

Geplaatst door Anoniem1

Geweldig!.

Mocht ik in de toekomst een reis willen maken dan komt deze organisatie als eerste in aanmerking. Het is vreselijk zonde om een van de leukste delen van een reis (de reis zelf) te laten verpesten door het vliegtuig te nemen.
Nu hopen dat meer organisaties dit gaan volgen. Als bijvoorbeeld TUI mee zou doen dan zou dat heel veel impact hebben.