Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Regio voor uitbreiding Rotterdam Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1152 
|
 .ad.nl (14-10-2016) 
hv_overig_2692.jpeg

Door: Natasja de Groot

Rotterdam The Hague Airport kan blij zijn. Volgens onderzoek is 79 procent van de bewoners in de regio voor uitbreiding van het vliegverkeer via het vliegveld. Aan het woord Bert Mooren, directeur van netwerkorganisatie VNO-NCW West én het brein achter het onderzoek.

Waarom heeft u dit onderzoek laten uitvoeren?
,,We weten dat veel ondernemers voorstander zijn van uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. De groei is belangrijk voor hen, ze waarderen het bereik en de efficiency van het vliegveld. Maar hoe waarderen de omwonenden het vliegveld én wat vinden zij van een uitbreiding? Dát is wat wij wilden weten."

Dan zult u de uitkomst van dit onderzoek wel bijzonder waarderen.
,,De discussie is de afgelopen jaren tamelijk eenzijdig gevoerd over de geluidsoverlast. Nu blijkt dat de overgrote meerderheid van de omwonenden wel degelijk positief is over meer vliegverkeer."

Dat vinden de inwoners van Lansingerland, Midden-Delfland en Schiedam ook?
,,In die gemeenten is het sentiment wat negatiever dan in andere gemeenten, maar ook daar is zeven op de tien inwoners positief over een uitbreiding. Zij noemen als belangrijkste reden de toename van werkgelegenheid en het gemak, omdat ze niet naar andere vliegvelden hoeven. Een opvallende uitkomst is dat mensen die verder van het vliegveld wonen banger zijn voor mogelijke geluidsoverlast dan de direct omwonenden."

Wie heeft het onderzoek uitgevoerd?
Onafhankelijk onderzoeksbureau MeMo2 is daarvoor verantwoordelijk. 513 mensen vulden de volledige vragenlijst in. Volgens MeMo2 is dat ruim voldoende voor een representatief resultaat."

Wat gaat u nu doen met de uitkomsten?
Gemeenten zouden deze uitkomst serieus moeten nemen en laten meewegen bij de verdere besluitvorming over de luchthaven. Verder overhandigen we het onderzoek aan staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu, verantwoordelijk voor het Luchthavenbesluit. Als het nieuwe besluit doorgaat, dan betekent dit al vanaf volgend jaar een groei. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn, maar dan hebben we wel een breed draagvlak nodig."

Lees hier over hetzelfde onderwerp, maar dan in blikopnieuws.nl

Lees het hier in zakenreis.nl.

Bekijk bericht op ".ad.nl (14-10-2016)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum


Geplaatst door Wim uit Castricum

Nog vergeten te vermelden.
En voor de zekerheid tellen we daar, een geheel andere belangengroep, van 105 ondernemers bij op.