Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Regio Holland Rijnland wil boetes voor Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 623 
|
 leidschdagblad.nl - 15-03-18 
gh_vliegtuig_overvliegend_vliegtuig.jpg

Door Binnert Jan Glastra

De regio Holland Rijnland stuurt een brief aan minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) om te vragen op te treden tegen Schiphol en met terugwerkende kracht boetes op te leggen voor overschrijding van het afgesproken aantal nachtvluchten.

De samenwerkende gemeenten wijzen de minister erop dat Schiphol zich niet houdt aan de afgesproken daling van het aantal nachtvluchten (van 32.000 naar 29.000).

Integendeel, het aantal ligt er al een paar jaar boven. En dat staatssecretaris Mansveld in 2012 beloofde dat ertegen zou worden opgetreden als dat gebeurde.

De regiogemeenten vragen minister Van Nieuwenhuizen nu die belofte gestand te doen. ,,Bijvoorbeeld door een boete voor de overschrijdingen in de gebruiksjaren 2015-2017 op te leggen.’’

Bekijk bericht op "leidschdagblad.nl - 15-03-18"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door wobbe uit amsterdam

Volgens het Parool komt de Omgevingsraad Schiphol (ORS) rond de zomer met een advies over het maximumaantal nachtvluchten en neemt het kabinet daarna een besluit over het aantal nachtvluchten.
Minister Van Nieuwenhuizen wil in elk geval dat het aantal nachtvluchten niet meer boven de 32.000 uitkomt dit jaar. Als er overschrijding dreigt, zal de inspectie de luchtvaartsector daarop aanspreken, schreef ze deze week aan de Tweede Kamer.