Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Red Rebels met bewonersgroep naar Tweede Kamer tegen groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 289 
|
 nhnieuws 
pixel.png

De Amstelveense actiegroep Schipholwatch heeft vanmiddag ruim 11.000 handtekeningen tegen de groei van Schiphol overhandigd aan leden van de Tweede Kamerleden. Om de actie te laten opvallen, had de groep de levende standbeelden van Extinction Rebellion, de Red Rebels, meegenomen.

Door NH Nieuws luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Vrijwel alle luchtvaartwoordvoerders van de Tweede Kamer namen de petitie van Schipholwatch in ontvangst. De afgelopen maanden verzamelde de groep 11.367 digitale handtekeningen tegen de groei van Schiphol. Wat Schipholwatch betreft kan er geen vliegbeweging bij op Schiphol en zien ze de luchthaven het liefst jaarlijks met 100.000 vluchten afnemen.

Anoniem
Schipholwatch is een actiegroep uit zowel Amstelveen als Aalsmeer en keert zich de laatste jaren tegen de uitbreidingsplannen van Schiphol. De organisatie maakt geen deel uit van de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol, maar wordt er wel door aangemoedigd. Op woordvoerder Alfred Blokhuizen (zelf woonachtig in het Zuid-Hollandse Spijkenisse) en aanvoerder Max van Dam (niet afgebeeld) na, is de club verder anoniem. Commissievoorzitter Agnes Mulder (CDA) kreeg de petitie uit handen van Blokhuizen.
NH Nieuws/Doron Sajet
NH Nieuws/Doron Sajet

Zie ook: schipholwatch.nl

Bekijk bericht op "nhnieuws"

Reacties op dit bericht