Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Red de Veluwe schrikt van meetresultaten

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 703 
|
 NU.nl 
Lelystad_geeft_lucht_hvs1.jpg

Actiegroep Red de Veluwe is enorm geschrokken van de meetresultaten van de zogenoemde belevingsvlucht eind mei. ,,Onthutsend. Op alle meetpunten overstijgt het geluid van deze vlucht de maximale geluidsniveaus die worden genoemd in het milieueffectrapport (MER)'', zegt de stichting.

Een Boeing 737-800 vloog op 30 mei urenlang rondjes boven een groot deel van het land. Doel van de belevingsvlucht was omwonenden te laten ervaren welke geluidsoverlast de vliegprocedures rond Lelystad opleveren, als daarvandaan vanaf 2020 vakantievluchten vertrekken en aankomen.

Het bedrijf Munisense deed, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, geluidsmetingen. Die meetresultaten zijn te lezen op een website van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De actiegroep heeft deze resultaten vergeleken met geluidsniveaus die worden genoemd in het milieueffectrapport.

Overlast


Volgens de stichting zullen omwonenden te maken krijgen met hogere geluidspieken dan tot nu werd aangenomen. Ook is de verwachting dat veel meer Nederlanders met de geluidsoverlast te maken krijgen dan nu bekend is uit de MER-berekeningen.

Woordvoerder Jaap Kloosterziel van Red de Veluwe had deze uitkomst nooit verwacht: „Samen met zo'n 40 actievoerders heb ik het vliegtuig bij Nijbroek over zien vliegen. We vonden de geluidsoverlast daar wel meevallen. Maar nu we de meetuitkomsten vergelijken met de positieve aannames in het MER, schrikken we toch. Bovendien werd de belevingsvlucht gedaan door een leeg vliegtuig. Een vliegtuig met lading maakt veel meer geluid."

Kloosterziel heeft geen idee hoe het kan dat de metingen zoveel hoger zijn. „Daarom willen we nu van de minister horen hoe dit kan. We roepen de politiek op om zich hierin te verdiepen."

Red de Veluwe is een actiegroep met zo'n 15 actieve leden. De club strijdt al geruime tijd tegen (uitbreiding van) de laagvliegroutes van Lelystad Airport. Op de testdag zelf liepen de reacties nogal uiteen van ,,verschrikkelijk'' tot ,,niks gehoord, de vogels maken meer herrie''.

Bekijk bericht op "NU.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

40 jaar geleden leerde ik op school al Meten Is Weten, de luchtvaartmaffia weet dat natuurlijk ook wel en daarom meten ze niet maar gebruiken ze ondoorgrondelijke berekeningen die door niemand te controleren zijn en waar ze uitkrijgen wat ze willen . En zo krijg je dus een MER waaruit blijkt dat alles goed is,

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

En zo is het dus al jaaaaaaren ! Maar de Teerling is nu geworpen. De mensen pikken het niet meer !
Hulde aan Drc Leon Aldegeest, Hoogoverijssel die zich 10 dagen ingroef en constateerde dat er vele fouten in de formele MERrapportage zaten... En Oh toevallig..Allen in het NADEEL van de ONDERWONENDEN , ... Maffia inderdaad . Goed dat de Veluwnaren en de burgers uit Hoogoverijssel dit op tijd constateerden .. Want die staan nu aan het begin van deze Overval. Want in onze Regio Schiphol wordt al vanaf 1990 gemanipuleerd en gelogen! , en daar is het kwaad al zeer diep ingeslopen...

Ook de Raad voor de Veiligheid stelde nu al 2 rapporten op over de NIET op orde zijnde veiligheid op Schiphol. Zij lijkt haar rug (TERECHT !) Recht te willen houden.
De media deelden allen onze Kritieken: NRC, VK, Het Parool, AD, , HD, Gooi en Eemlander,, Leids Dagblad, Dagblad van het Noorden, de Stentor, , De Gelderlander, Idem de tv Zembla, NOs Journaal, NOS Nieuwsuur NTR, Slechts eendame van de Telegraaf ene Yteke de Jong, Bij FD er uitgeknikkerd, voert hele PR shows op op de zender Fin Telegraaf . Haar collega Paul Eldering doet het gelukkig beter..

We zullen zien, waar dit op uitdraait. GROTE ALERTHEID BLIJFT GEBODEN !