Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Recordaantal vliegtuigpassagiers in 2017: 71 miljoen meer dan in 2016

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 587 
|
 nu.nl 
Schiphol_vertrekhal_DSC_3273.JPG

Een recordaantal van ruim een miljard passagiers heeft zich in 2017 per vliegtuig laten vervoeren in de Europese Unie. Dat waren er ongeveer 71 miljoen meer dan een jaar eerder, meldt het statistiekbureau van de EU donderdag.

De grootste groep vliegtuigpassagiers (47 procent) liet zich vorig jaar vervoeren naar een bestemming in een ander EU-land. Aanmerkelijk minder mensen (36 procent) vlogen naar een bestemming buiten de EU, die 28 lidstaten telt. Minder dan een vijfde van de passagiers (17 procent) nam een binnenlandse vlucht.

De Britse luchthaven Heathrow verwerkte vorig jaar het grootste aantal passagiers. Het gaat volgens Eurostat om bijna 78 miljoen mensen.

Schiphol staat met ongeveer 68 miljoen verwerkte passagiers op de derde plaats, net onder vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs (69 miljoen passagiers). Als alleen naar vluchten binnen de EU wordt gekeken, dan staat Schiphol wel op de eerste plaats.

Uit de cijfers van Eurostat blijkt dat het aantal vliegtuigpassagiers in de EU al jaren in de lift zit. Het ging in 2017 in totaal om 1,043 miljard passagiers. Dat zijn er 39 procent meer dan in 2009.

In Nederland ging het om ruim 76 miljoen passagiers. Dat komt neer op een toename van 8,4 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

De millennials, het zijn de millenials.........die willen vliegen, die willen goedkope tickets...........
Dit e.e.a. naar aanleiding van een filmpje waarin een ‘luchtvaardeskundige’ aan het woord is.
Het filmpje viel mij op vanwege de aanhef erboven,

Klm zou B-merk kunnen worden.
De nationale koninklijke klimaat sloper een B-merk, dat zou toch wel heel erg zijn.

Hier het linkje naar het filmpje

https://www.telegraaf.nl/video/2877444/klm-zou-wel-eens-b-merk-kunnen-worden