Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Recordaantal klachten over vliegveld Eindhoven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 900 
|
 ed.nl 
me_vliegtuig_IMG_0705.jpg

EINDHOVEN – Het vliegverkeer op Eindhoven Airport heeft vorig jaar een recordaantal klachten opgeleverd. Het aantal meldingen verdrievoudigde bijna tot 10.207, staat in de jaarrapportage van het ministerie van Defensie over de klachten over militair vliegverkeer in Nederland. Het vliegveld in Eindhoven is officieel nog een militaire luchthaven.

Defensie denkt dat het aantal klachten is toegenomen door de introductie van een speciale internetpagina voor klachten over het vliegtuiglawaai in 2013. Klachten kwamen voorheen binnen via telefoon of e-mail. „Het indienen van een melding is vergemakkelijkt”, staat in de jaarrapportage. Voor 2013 lag het aantal klachten over het vliegverkeer in Eindhoven stabiel rond 2300.

Druk door rampen

Eindhoven Airport groeit al jaren gestaag. Door onrust in de wereld was het afgelopen jaar ook erg druk op de vliegbasis. Er vertrokken hulpgoederen en voorraad naar Irak, Mali en Turkije. Bovendien was er in de zomer een luchtbrug met Oekraïne na de ramp met de MH17. Tijdens zeven ceremonies arriveerden slachtoffers op de vliegbasis.

Voorzitter Klaas Kopinga van de Belangenvereniging Omwonenden Welschap (BOW) erkent dat het makkelijker is om te klagen maar volgens hem is dat maar een deel van de verklaring. „Er wordt simpelweg meer gevlogen en ook meer in de ochtend, avond en in het
weekend. Omwonenden hebben langzaam door dat dit nog maar het begin is van de groei. De stijging is groot en houdt aan”, voorspelde hij dinsdag.

Bekijk bericht op "ed.nl"

Reacties op dit bericht