Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rechtszaak Schiphol dichterbij dankzij verkiezingsuitslag Aalsmeer

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 1103 
|
 nhnieuws.nl 
hv_overig_2692.jpeg

Door Doron Sajet

Bewonersgroep Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) uit Aalsmeer kan waarschijnlijk toch rekenen op financiële steun van de gemeente voor een rechtszaak tegen vliegtuiglawaai van Schiphol. Tot de verkiezingen van vorige week was er geen meerderheid in de gemeenteraad om RBV te hulp te schieten. De tegenstanders van de steun zijn sinds woensdag in de minderheid.

De VVD en het CDA in Aalsmeer stemden in 2020 tegen een motie ingediend door GroenLinks om bewonersgroep RBV financieel en juridisch te steunen voor een rechtszaak tegen de staat. RBV wil de minister van Infrastructuur door een rechter laten sommeren om het lawaai van Schiphol 'drastisch te verminderen'. VVD en CDA hadden samen een meerderheid, waardoor RBV naar de steun van de gemeente kon fluiten. De rest van de raad was voor de motie.

De fractievoorzitter van GroenLinks in Aalsmeer, Ronald Fransen, laat NH Nieuws weten de nieuwe gemeenteraad het initiatief opnieuw voor te leggen, nu VVD en CDA geen meerderheid meer vormen. "De financiële en juridische steun aan bewonersgroep RBV zal zelfs deel uitmaken van onze inzet tijdens de coalitieonderhandelingen", aldus Fransen.

Niets in te brengen
Fransen wil dat er einde komt aan de 'rechteloosheid' van omwonenden van Schiphol. De bewoners hebben volgens het raadslid niets in te brengen, zolang de luchthaven met steun van het kabinet blijft inzetten op een groei van het aantal vluchten.

Bekijk bericht op "nhnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

vvd en cda……..blij dat die 2 partijen eindelijk eens een ‘kleine’ rekening gepresenteerd kregen! Ik denk dat we het zo maar moeten doen, via de lokale partijen om zo de landelijke partijen de deksel op hun neus te plaatsen.

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Een klein sprankje hoop in deze moeilijke tijden! Er is al zo weinig gerechtigheid.