Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Rechtszaak over toestaan jacht beschermde diersoorten bij Vliegveld Twenthe

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 278 
|
 .rtvoost.nl - 25-04-2019 
tb_aktie_IMG_1468.JPG

De provincie Overijssel heeft een ontheffing verleend aan Vliegveld Twente, om in verband met de vliegveiligheid, beschermde zoogdieren en vogels te verstoren of in het uiterste geval af te schieten. Dat gaat veel te ver volgens De Faunabescherming en de dassenwerkgroep Twente. De Faunabescherming heeft een rechtszaak tegen de provincie aangespannen om het besluit aan te vechten.

De Faunabescherming diende het bezwaar op 17 april in bij de rechtbank in. De provincie zegt dat het hek om het vliegveld al veel dieren tegenhoudt en dat er alleen in het uiterste geval geschoten mag worden.

'Afschieten niet nodig'

Volgens Gerard Berendsen van de dassenwerkgroep Twente is het niet nodig om de dieren af te schieten. "Natuurlijk staat vliegveiligheid voorop, maar het afschieten van zeldzame diersoorten gaat te ver. De ontheffing geldt binnen het hek van vliegveld Twente, maar ze kunnen beter voorkomen dat dieren door dat hek gaan en zorgen voor betere afrastering."

In 2016 werd de das nog geherintroduceerd in het gebied rondom het vliegveld. Er werden vier dassen uitgezet en daarnaast werd het gebied ook tot natuurgebied voor de veldleeuwerik verklaard. Berendsen: "De ontheffing staat in conflict met de besluiten van de provincie in het verleden."

De rechtszaak is op 14 mei in Zwolle.

In het originele artikel, via onderstaande link, staan ook video's

Bekijk bericht op ".rtvoost.nl - 25-04-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Gaat steeds beter met Nederland. Wanneer gaan ze lastige omwonenden van vliegvelden opsluiten?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Dit toont wederom de gestoordheid van bestuurders en politici aan. Volledig de realiteit verloren, volledig de weg kwijt.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Men mag niet bouwen als er vleermuizen of knaagdieren zijn maar voor de luchtvaart mag je gewoon alle dieren inclusief de zeldzame afknallen.