Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Reactie staatssecretaris op rapport OVV

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1554 
|
 Tweede Kamer 
wp_politiek_3707.JPG Bekijk of download het gehele artikel 'Reactie staatssecretaris op rapport OVV'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jos

"Naar aanleiding van de aanbeveling van de OVV zal ik voorafgaand aan het LVB de effectiviteit van de normstelling voor externe veiligheid analyseren"

Die analyse heeft de OVV al gedaan. De norm is 10x soepeler dan voor andere bedrijfstakken.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Hoe kan het eigenlijk zijn dat onze overheid zich zo corrupt opstelt als het om Schiphol gaat, vanwaar deze belangenverstrengeling ten koste van de vele omwonenden? En hoe kan het eigenlijk zijn dat er werkelijk niemand is die hier wat tegen kan doen? Ik snap het niet. We leven toch in een modern westers land waarin we over dit soort praktijken (als ze elders zouden voorkomen) juist een ontzettend uitgesproken mening hebben?
Zijn wij als omwonenden dan werkelijk zo machteloos dat we slechts kunnen toekijken hoe Schiphol ons leefklimaat dagelijks steeds meer vernietigd?

Geplaatst door de Vries

"Ik wil voorop stellen dat bij een besluit over de groei van Schiphol boven de 500.000 vliegbewegingen expliciet naar de veiligheid van omwonenden wordt gekeken."

Oooooh, dus nu is alles wel veilig? En wat wil men dan tegen die tijd doen? Men blijft over bevolkt gebied vliegen, dus wat heeft deze opmerking voor waarde?

Geplaatst door Els uit Amsterdam

Revolution now!!

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Valt jullie het ook op hoe de PvdA richting neoliberaal VVD beleid geschoven is. Onthutsend voorbeeld is wel onze Dijsselbloem. Gewoonweg een keiharde rechtse politicus die Griekenland in de handgreep houdt, alle Europeanen stiekem in de bail-in stand zet bij bank faillissementen. En lekker casht op de winst van Schiphol. Dus groeien maar.
Ook Dijksma is niet geworden wat we dachten. Een ommekeer in het fossiele beleid dat de VVD heeft uitgestippeld sinds 2010. Met de keiharde liberaal Schultz aan haar zijde wordt Schiphol aan alle kanten gespaard. Voor het betere vestigingsklimaat? En ons vestigingsklimaat in de vorm van onze gekochte huizen?
Veiligheid voor omwonenden? Lachertje. Gisteravond scheerden weer een paar EasyHerries over onze wijk. En veel te laag natuurlijk.
Het is wachten op een nieuwe Bijlmerramp, maar dan niet door motorpech, maar door een frontale knal.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

@Thijs, hoe de overheid hier mee weg komt in een modern Westers land? Heel simpel. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking vindt dit prachtig. KLM en Schiphol zijn beide onderdeel van de nationale trots. Pech voor de omwonenden. De overheid heeft het grootste deel van de bevolking dus achter zich. Dat heet democratie. Reken niet op de visieloze overheid of de niet begrijpende politiek voor een vermindering van de overlast. Wij omwonenden zijn inderdaad machteloos. Hoop op een daling van de vraag.

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

tja... Ik weet het. En het overgrote deel van de bevolking heeft er ook geen last van, die wonen in gebieden waar (nog) geen vliegtuigen overkomen op 600 meter, iedere minuut achter elkaar.
Zolang de luchtvaart vrijgesteld blijft van belastingen en een ticket goedkoper is dan een keer je tank volgooien, blijft die terreurorganisatie ervan genieten. En die paar duizenden mensen die hun opgebouwde leefomgeving volledig de vernieling in zien gaan, die hebben dan maar gewoon pech. Ik hoop echt van harte dat ze ondergaan aan hun succes. Dat Schiphol pijnlijk tot een halt komt en niet meer overend kan komen. Dat wij dan nog jaren in de herrie hebben moeten wonen interesseert de overheid geen moer, die genieten gewoon van de tonnen aan geld welke ze over de rug van hun landgenoten hebben binnen geharkt.