Platform Vlieghinder Kennemerland
 

RBV kiest de kant van de Staat en mengt zich in het hoger beroep van de Staat versus KLM en IATA.

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 566 
|
 RBV 
RBV_HvS.png

Omwonenden van Schiphol, verenigd in de stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuigherrie (RBV), mengen zich ook in het hoger beroep van het kort geding, waarin KLM en IATA eisen voorlopig minstens 500.000 vluchten per jaar uit te mogen voeren. Dit geding in hoger beroep dient op 21 juni in Amsterdam.

RBV kiest opnieuw de kant van de Staat die het aantal vluchten wil verminderen. In het kort geding van 21 maart kregen Staat en RBV daarin geen gelijk. Beide partijen zeggen nu een andere uitspraak te verwachten op goede gronden.
RBV en de Staat staan enkele dagen later, op dinsdag 4 juli, tegenover elkaar in een rechtszaak waarin RBV onder meer eist dat de Staat zich houdt aan de geluidsnormen van de World Health Organisation (WHO).

Op deze dinsdag wordt eerst beoordeeld of RBV in deze procedure inderdaad voor de belangen van de omwonenden mag opkomen. Als dat het geval is – de voorzieningenrechter in Haarlem en de raadsheren in Amsterdam vinden kennelijk van wel – volgt later de inhoudelijke behandeling. Die moet volgens RBV sowieso minder vliegbewegingen en nachtvluchten tot gevolg hebben.

Bekijk bericht op "RBV"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Heel goed dat RBV dit doet. Ik ben wel benieuwd naar de juridische argumenten waarmee de ‘Balanced Approach’ kan worden aangepakt. De sector zal zich gaan beroepen op allerlei maatregelen die de hinder (volgens hen) zouden doen verminderen, maar in wezen een enorme overlast gaan veroorzaken voor de mensen die onder vaste routes komen te wonen, zodat het TOTAAL aantal wel minder wordt, en op de zgn. ‘stillere’ vliegtuigen, die ervoor zorgen dat met iets lager piekgeluid (2-3 dB(A) lager) het aantal binnen dezelfde Lden en/of Lnight kunnen worden verdubbeld. Daarnaast is het mogelijk elk vliegtuig dat niet ’s-nachts overkomt te vervangen voor 10 stuks overdag!

Men belooft namelijk al decennia verbetering, maar heeft het geluidbelaste gebied alleen maar vergroot, en van groei met minder hinder is aantoonbaar niets terecht gekomen!

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

De Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) daagt de Nederlandse Staat voor de rechter omdat zij vindt dat de overheid verzaakt om de leefomgeving van omwonenden te beschermen. Op 4 juli aanstaande start de zaak. Om te beginnen beoordeelt een rechter dan of de RBV wel mag optreden namens omwonenden van Schiphol. Daarvoor dient de stichting aan te tonen dat het beschikt over donateurs en medestanders. Hoe meer donateurs en medestanders, des te groter de kans dat de stichting ontvankelijk wordt verklaard.
De Stichting vraagt u daarom om u in te schrijven als medestander. Het kost u niets, maar u geeft de rechter daarmee wel te kennen dat de stichting ook namens u optreedt.