Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Raad van State: terecht geen maatregelen tegen Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 679 
|
 Up in the Sky 
hvs_logo_schiphol_9-4-2017_13-51-27.jpg

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft geoordeeld dat, net als in 2013, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) terecht heeft afgezien om maatregelen te nemen tegen de luchthaven Schiphol vanwege geluidsoverlast, zo staat te lezen in de uitspraak.

Maatregelen


Een inwoner van Aalsmeer wilde dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maatregelen zou opleggen aan Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), omdat deze zich volgens hem niet hield aan handhaving van de afspraken over geluidshinder op Schiphol. Eerder dit jaar kreeg de inwoner zijn zin al niet bij de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam. Nu blijkt dat ook de ILT correct gehandeld heeft.

Lees verder op Up in the Sky


Reacties op dit bericht

Geplaatst door R. Hartman-Dekker uit Bleiswijk

Meer dan 40 op Schiphol landende vliegtuigen sinds half zeven vanmorgen over Bleiswijk. En het gaat maar door! Ondervinden wij al veel overlast van Zestienhoven, dit rijst zolangzamerhand de pan uit.
Afgezien van de lawaaioverlast, is de luchtvervuiling mijn grootste zorg. Kan ik de rekening van het gemiste woongenot en het extra laten reinigen van mijn houtwerk bij u declareren? Om van gezondheidsklachten nog maar te zwijgen.

Geplaatst door Tom uit Oestgeest

Raad van State is allang geen onafhankelijke bestuurrechter meer. Net als bij wegenaanleg e.d. worden aspecten als volksgezondheid, leefbaarheid en klimaat gewoonweg genegeerd. Het verdachte heertje Piet Hein Donner verlaat zijn door Rutte I van pluche voorzien vice voorzitter gestoelte. Misschien dat zijn opvolger Tom de Graaf iets meer onafhankelijk gaat opereren.
Maar ik ben bang dat in dit bikkelharde neoliberale tijdperk van Rutte III de onhoudbare groei van verkeer, luchtvaart etc. rustig doorgaat.
Nog een saillant voorbeeld van groeiverslaving kon je opmaken uit een monsterverbond tussen KLM - Piet Elbers en NS - Roger van Boxtel. Artikel uit de NRC. Zij vinden niet kiezen uit of klimaat of groei Schiphol interessant maar en-en oftewel het "duurzaam" faciliteren van en doorgroeien naar de wil van het volk om zich oneindig te kunnen verplaatsen over deze aardkloot. De oude politiek regent Van Boxtel zei het zo: "vroeger ging je een dagje uit met Papa en Mama naar Scheveningen of Blijdorp", nu gaat de jeugd naar alle hoeken van de wereld. Je kunt niet verwachten dat wij daar niet op reageren, want Nederland blijft zo anders achter bij de rest van de wereld. En dat kost ons onze concurrentiepositie. Elbers: wij willen groeien, groeien, ok wel duurzaam...
Wat deze oude politicus/regent en KLM baas vergeten is dat de draagkracht van deze aardbol bijna uitgeput is. Klimaat, grondstoffen, overbevolking. Misschien dat de huidige langdurige "hittegolf" en extreme droogte in NL al een vaag voorteken zijn.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Er is nog veel Regentendom.
Ook een correctie: veel bestuurders roepen maar : Mensen willen toch vliegen, .. (Oiit bezocht ik met een delegatie milieu staatsssecr dhr Peter van Geel, (zou de nieuwe CDA prinszijn..) Het eerstewat hij riep: Ja juist : "'Mensen willen toch vliegen?

Antwoord: 1) Ik vernam van het CBS (Centraal Buro v/d Statistiek recent : 75 % van onze Ned bevolking VLIEGT NIET! Dus ca 25 % wel
2) Moet alles wat mogelijk is (en dat is met vliegen dus al de vraag) maar kunnen? Natuurlijk niet, Velen willen 140 en meer op onze snelwegen, .. en er zijn lieden, die zich kapot willen zuipen met alcohol)

Een verstandig beleid is nodig . Rentmeesterschap, MAAR DAN NIET DAT VAN DAT Rechtse CDA, , met hun megastallen, en gluiperige Schipholbeleid, terwijl nb in de Regio Schiphol en Veluwe de CDA leden fel tegen dat megalomane Vliegbeleid zijn.