Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Raad van State stelt besluit over duizenden woningen onder ronkende vliegtuigmotoren uit

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 1241 
|
 nhnieuws.nl - 07-04-2022 
woningbouw.jpg
Woningbouw
Credit: SatyaPrem

Door Celine Sulsters

De Raad van State heeft meer tijd nodig om een besluit te nemen over het plan om 2.500 studentenwoningen en 1.500 kortetermijnwoningen te bouwen in de wijk Kronenburg in Amstelveen. Dakloze studenten én de gemeenteraad staan te springen om de woningen, maar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) vindt het geen gezonde plek om te wonen.

Dat heeft alles te maken met het geluid van vliegtuigen, die in dit gebied laag overvliegen. Het ministerie laat tijdens de zitting op 15 februari weten zich strikt aan het Luchthavenindelingsbesluit Schiphol (LIB) te willen houden. Daarin is Kronenburg aangewezen als een gebied waar geen woningen mogen worden gebouwd.

"Het besluit is er om inwoners rondom de luchthaven te beschermen qua gezondheid en tegen geluid. Dit is geen gezonde plek om te wonen", aldus het ministerie.

"Studenten voeren op dit moment een strijd voor goede en betaalbare woningen. De zorgen waren nog nooit zo groot"
Studentenhuisvester DUWO


Studenten vinden dit grote onzin. Vooral omdat studentencampus Uilenstede pal naast de aangewezen plek in Kronenburg ligt. De studenten die daar wonen hebben nog meer last van de feestjes, dan van de vliegtuigen, zeggen ze.

Protestmars
"Studenten voeren op dit moment een strijd voor goede en betaalbare woningen. De zorgen waren nog nooit zo groot", bracht Studentenhuisvester DUWO namens de studenten in. Op de dag van de zitting liep een groep studenten een protestmars.

Gemeente Amstelveen hoopt dat er een uitzondering kan worden gemaakt, omdat 'we nu echt iets moeten gaan doen aan de woningnood', maar de Raad van State heeft dus meer tijd nodig om te onderzoeken of het verantwoord is om studenten op deze plek te laten wonen. De uitspraaktermijn is met zes weken verlengd.

Bekijk bericht op "nhnieuws.nl - 07-04-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Ik snap niet dat studenten ervoor kiezen om onder die herrie te gaan wonen, anders dan dat er geen alternatieven zijn. Men moet ervoor zorgen dat die er wel komen en dan op betere locaties!

Geplaatst door C. uit Amsterdam

Als ze er eenmaal wonen zullen ze van ellende niet weten wat te doen. De herrie en Stinkgoot is sinds 4 April nu al meer dan 48 uur dag en nacht in gebruik. Fijn studeren en tot " rust" kunnen komen. Echt niet.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Schiphols "Holland Metropool" wordt gekenschetst door maximale exploitatie te land ter zee en in het luchtruim met voorbijgaan aan of terzijde schuiven van garanties voor gezondheid en leefomgeving. Als dit zo doorgaat zullen steeds meer wrange voorbeelden naar voren komen.

Helaas viert struisvogelpolitiek hoogtij.

Geplaatst door C. uit Amsterdam

Sommige studenten zullen gewoon de muziek een flink stuk harder zetten en een of meer biertjes pakken. Maar ook al ben je jong en kerngezond als er hele dagen of 36 uur continu of 48 of zelfs record continu in gebruik van 78 uur achter elkaar dag en nacht inzet van Buitenvekdert " baan" wat afgelopen winterseizoen december januari februari 22 meerdere keren het geval was vanwege een aantal noord en westerstormen wat in najaar en winter steeds meer gaat voorkomen. Je wordt gewoon " vergiftigd" als je zolang dag en nacht enorme stromen vliegtuigen laag over je heen krijgt. Is voor niemand goed ook niet voor jonge en gezonde mensen en of opgroeiende kinderen. Voor niemand.