Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Raad tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 573 
|
 dagblad070.nl - 07-02-2020 
Logo_PvdD.jpg

Haagse gemeenteraad heeft zich uitgesproken tegen een uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. Een meerderheid stemde donderdagavond voor een motie van de Partij voor de Dieren.

Eerder hadden ook de provincie en de Rotterdamse raad zich al uitgesproken tegen een uitbreiding. ''Zonder politiek draagvlak lijkt uitbreiding van het vliegveld nu definitief van de baan", geeft de indiener van de motie Robert Barker (PvdD) aan. "Voor het klimaat en omwonenden van een vliegveld moeten we minder vliegen."

De raad vindt uitbreiding niet wenselijk vanwege de geluidsoverlast voor omwonenden. "Eerder durfde het Haags stadsbestuur deze uitspraak niet aan", stelt Barker. "Maar tijden veranderen. Om onze aarde leefbaar te houden moeten we drastisch minder CO2 uitstoten. Groei van vliegvelden past hier niet bij." Een meerderheid van de raad was het donderdag met hem eens.

Bekijk bericht op "dagblad070.nl - 07-02-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Mooi, dit zou zo'n jaar of tien geleden niet denkbaar zijn geweest. Inderdaad, tijden veranderen, bewoners en mensen die milieubewust zijn pikken het niet meer.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

GEMEENTEN PAREREN METROPOOL REGIO ZUID

De grootste gemeenten Rotterdam en Den Haag en meerdere kleinere plaatsen hiermee de Metropool Regio Zuid in een nieuwe positie: de luchtvaart zal als sector gewoon aan alle verplichtingen moeten voldoen.

Daarmee kan nu de focus op de Metropool Regio Noord worden gericht: ook Schiphol zal langs deze meetlat worden gelegd en een strijd tussen oud, versleten beleid en innovatief ontwikkelen is aangebroken.