Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Qatar Airways wil dagelijkse vlucht Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1205 
|
 Zakenreis 
hv_vliegtuig_2255.jpeg

Qatar Airways wil dagelijkse vlucht Schiphol

26/05/2015

Qatar Airways vliegt vanaf 16 juni zes keer in de week tussen Amsterdam en Doha, maar zou dolgraag zien dat dit een dagelijkse vlucht wordt. Dat zei CEO Akbar Al Baker tijdens de persconferentie van Qatar Airways, die geheel in stijl in het Amsterdamse Amstel Hotel werd gehouden.

Al Baker liet zijn gehoor ruim een kwartier wachten. Bij binnenkomst verontschuldigde hij zich. “Ik heb net overleg had gehad met iemand van uw autoriteiten.” Met wie, liet hij in het midden, maar het laat zich raden waar het over ging. Staatssecretaris Wilma Mansveld maakte immers onlangs bekend dat de Golfcarriers voorlopig geen nieuwe landingsrechten krijgen op Schiphol. Met het oog op mogelijke oneerlijke concurrentie vanuit de Golfregio. Als gevolg daarvan kon Al Baker nu nog niet spreken van een dagelijkse vlucht. Hij hoopt dat de zevende vlucht in de week in oktober aan het schema kan worden toegevoegd.

In de oorspronkelijke plannen zou Qatar Airways al in 2009 op Schiphol gaan vliegen, maar liet zich daar toen door weerhouden. “Een week voordat wij onze service zouden aankondigen, deed onze concurrent de aankondiging dat ze op Amsterdam gingen vliegen. In overleg met KLM hebben we toen besloten onze dienst uit te stellen om niet teveel capaciteit in één keer op de markt te brengen,” aldus Al Baker. Met de concurrent doelde hij op Emirates.

Dat Qatar Airways nu alsnog komt, ondanks het feit dat naast Emirates inmiddels ook Etihad op Schiphol vliegt, heeft volgens hem te maken met de zuinige toestellen waar Qatar mee op Schiphol gaat vliegen. “Met de Boeing 787-8 Dreamliner hebben wij de zuinigste toestellen ten opzichte van deze concurrenten. Bovendien bieden wij service van wereldklasse. Het is aan de mensen om te kiezen.”

De persconferentie werd al in mei gehouden omdat de CEO van Qatar Airways op 16 juni op de Franse luchtvaartshow Le Bourget is, waar hij ‘grootse aankondigingen’ zal doen.

Bekijk bericht op "Zakenreis"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

MEER SLOTS GEVEN MEER RECHTEN?

Waarom zou een extra vlucht per week van en naar Schiphol voor deze CEO zo belangrijk zijn?

Feit is dat de bouw van een nieuwe terminal even is stopgezet. Er schijnt een nieuw, effectief concept te zijn uitgedacht waarbij buitenlandse grenskantoren op de Schipholterreinen worden gevestigd. Wellicht gaan o.a. de gemeenten daar, net als bij ORS en VRK, financieel aan bijdragen, het zou intussen zomaar kunnen.

Meest intrigerend is nog de vraag bij hoeveel toegekende slotrechten de Staatssecretaris deze grenskantoren uit het buitenland gaat faciliteren?