Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PVV’er volgt Mark Harbers op als luchtvaartminister

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 294 
|
 LuchtvaartNieuws 
mark-harbers-6.jpg

De PVV mag de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat leveren, en dus de bewindspersoon die over de luchtvaart gaat, zo melden ingewijden aan onder meer de NOS en het ANP. Dat is de uitkomst van onderhandelingen over de portefeuilleverdeling tussen PVV, VVD, BBB en NSC.

Wie het wordt, wordt waarschijnlijk later deze week bekendgemaakt. Het gerucht gaat dat dit huidig Kamerlid Barry Madlener wordt, maar dat is nog niet zeker. In ieder geval is het een PVV'er die de huidige demissionaire minister Mark Harbers van de VVD opvolgt. Laatstgenoemde vertrekt uit de politiek.

Wat de komst van een PVV'er als minister betekent voor het luchtvaartbeleid is nog niet helemaal duidelijk. De PVV staat wel bekend als pro-luchtvaartpartij, maar dat staat de VVD ook en toch kondigde Harbers beleid aan dat niet bepaald populair is in de sector.

In het hoofdlijnenakkoord is als enige concrete luchtvaartmaatregel afgesproken dat de vliegtaks in 2027 omhoog gaat. Verder moet de rechtsbescherming van omwonenden verbeterd worden en zou er op lange termijn groei van de luchtvaart mogelijk moeten zijn, maar het is aan de nieuwe minister om daar concreet invulling aan te geven en een meerderheid voor te vinden.

VVD-leider Yeşilgöz zei eerder al dat de vier nieuwe regeringspartijen het niet eens konden worden over het luchtvaartbeleid. Daarom is het bewust vaag gelaten in het hoofdlijnenakkoord.

Andere portefeuilles


In het nieuwe kabinet-Schoof krijgt de PVV in totaal vijf ministers, de VVD en NSC allebei vier en BBB twee. Er komen twaalf of dertien staatssecretarissen.

De PVV mag behalve voor Infrastructuur en Waterstaat, ook ministers leveren voor Migratie, Zorg, Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking en Economische Zaken. De PVV levert ook de staatssecretaris op Infrastructuur. Die is doorgaans belast met het spoor, terwijl de minister over de luchtvaart en wegen gaat.

De VVD kan rekenen op vier ministersposten: Financiën, Justitie, Defensie en Klimaat. NSC krijgt Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Sociale Zaken en Onderwijs, en BBB krijgt het voor het zeggen op de posten Landbouw en Wonen.

Bekijk bericht op "LuchtvaartNieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit Onder de illegale Kolderbaan (18R-36L)

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

We gaan het beleven, een nieuwe bewindspersoon op het ministerie van I&W.
Kan er feitelijk nog geen oordeel over geven maar de naam van de partij waarvoor het heerschap staat, geeft te denken: PVV ---> Partij Voor de Vliegtuigen.

Zoals het er nu laat uitzien, wordt het een zeer lawaaige en vervuilende zomer in een groot deel van Nederland waarin Schiphol de hoofdrolspeler zal zijn.


Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

De genoemde PVVer Barry Madlener is het vooralsnog geworden. De wonderen zijn de wereld niet uit!

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Het belangrijkste vergeten te vermelden. Wonderen zijn van korte duur. Zeker in dit geval en dit geldt overigs voor het gehele kabinet.

Geplaatst door Drs Jan Griese uit Amstelveen

PVVer Madlener Minister van Infrastructuur en Verkeer .. Gekker moet het toch niet worden
De PVV is al jaren sterk pro luchtvaart in Nederland Parlementarier D. Graus uitte zich zeer vaak LACHWEKKEND sterk verontwaardigd , omdat hij zijn zin niet kreeg. Verder is het bekend, dat ca 65 % van de Nederlanders GEEN groei meer wil van Luchtvaart in Nederland. Ik weet dat de Partij van Omzicht sterk tegen groei is Het zelfde geldt voor Gr Links -PVDA en Pvdd
VVDer Harbers was ook voor krimp van Schiphol . Dat hij de politiek verlaat begrijp ik Hij had het de laatste 2 jaar zeer moeilijk met het Schipholbeleid