Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PVV wil onderzoek naar vrachtvliegtuigen op Twente Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 671 
|
 tubantia.nl - 13-02-2019 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

Door Rutger Borgerink

ENSCHEDE - De PVV Overijssel wil dat er onderzocht wordt of luchtvrachtvervoer op Twente Airport een serieuze mogelijkheid is. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan zowel de landelijke politiek als de provincie.

De PVV wil dat in een kort onderzoek, een zogenaamde quickscan, gekeken wordt of het opstijgen en landen van vrachtvliegtuigen op Twente Airport haalbaar is. „De minister stelt nu haar luchtvaartnota op. Dit is het moment om Twente Airport op de kaart te zetten”, aldus Erik Veltmeijer van de PVV Overijssel.

Alternatief voor Schiphol
Volgens de provinciale partij komt de vraag of Twente Airport kan worden ingezet voor luchtvrachtverkeer van het bedrijfsleven zelf. „Schiphol heeft hiervoor een capaciteitsprobleem, waardoor er gekeken moet worden naar alternatieven”, aldus de partij. „De PVV wil al lange tijd de logistieke sector, en daarmee onze economie, beter aansluiten op de wereldeconomie. Luchtvrachtverkeer op Twente Airport zorgt hiervoor.”

Banen pakken
De PVV is al jaren voorstander van een volwaardige luchthaven in Twente. De partij noemde Twente Airport in 2017 zelfs als alternatief voor het ‘overvolle’ Schiphol. Dat voorstel kon niet op veel applaus rekenen. Veltmeijer: „In tegenstelling tot de luchtfietserij van TechBase Twente of het debacle van Lithium Werks, levert luchtvrachtvervoer wel echte banen op. Dit is het moment om deze banen te pakken.”

De partij heeft voor de Provinciale Statenvergadering van 27 februari een motie ingediend, waarin wordt opgeroepen om actie te ondernemen.

Bekijk bericht op "tubantia.nl - 13-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Dit plan + Schiphol kan doorgroeien naar 800.000 slots maakt van de PVV een partij waar de toekomst van Nederland "in goede handen is".

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Partij Van Verzuipen! Enne die zeemeeuw in dat logo van deze partij van verzuipen krijgt natte voeten, want NL zal verzuipen met deze gestage groei vd zeespiegel.

Dus ga vooral deze pro vliegen partij stemmen als je in de toekomst een dagje strand wilt in Amersfoort aan zee.