Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

PvdD wil dat ontheffing voor doden van dieren bij vliegveld Twente wordt ingetrokken

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 417 
|
 rtvoost.nl - 28-04-2019 
Logo_PvdD.jpg

De ontheffing voor het doden van beschermde zoogdieren en vogels rond Twente Airport moet worden ingetrokken. Dat vindt de Partij voor de Dieren, die Kamervragen heeft gesteld aan de ministers van Infrastructuur & Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De fractieleden willen weten wat de ministers gaan doen om de provincie Overijssel, die de ontheffing heeft verleend, te overtuigen deze weer in te trekken.
Eerder deze maand diende de Faunabescherming bij de rechter een bezwaar in tegen de verlening van de ontheffing. Die ontheffing geeft Twente Airport de mogelijkheid om (beschermde) zoogdieren en vogels die de vliegveiligheid in het geding brengen, in het uiterste geval te mogen doden. Het gaat onder meer om de das, eekhoorn, haas, konijn, ree, wild zwijn, steenmarter, vos en 22 vogelsoorten.

'Veel te ver'


Dat gaat veel te ver volgens de Faunabescherming en de dassenwerkgroep Twente. Het zou onder meer gaan om dassen in de omgeving van het vliegveldterrein. Dassen die in 2016 nog geherintroduceerd werden. "De ontheffing staat in conflict met de besluiten van de provincie in het verleden", aldus Dassenwerkgroep Twente eerder deze week.

'Vliegtuigen zijn een gevaar'


De PvdD vraagt (Lees hier) zich hardop af of vliegtuigen niet een steeds groter veiligheidsprobleem zijn voor de levens van diverse diersoorten. En de fractie wil weten wat de ministers vinden van de stelling van de Faunabescherming dat niet wordt onderbouwd waarom beschermde diersoorten (die op de lijst staan) de vliegveiligheid in gevaar brengen, terwijl dat heel duidelijk aangetoond moet worden.

De rechtszaak die de Faunabescherming heeft aangespannen dient 14 mei.

Bekijk bericht op "rtvoost.nl - 28-04-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

De natuur.......Dat knal je toch gewoon af, heel normaal in NL hoor. Waar maken we ons toch druk om! Schiet ze maar af, een kogel er in en klaar is het.
Vliegen met die hap en laat de natuur maar barsten, die oh zo belangrijke natuur. Schiet het maar verrot!

Geplaatst door Marc uit Almere

Een klassiek voorbeeld welke aantoont dat de luchtvaart wederom voorrang krijgt op mens en dier. Erg droevig!!! Geen enkele visie op het creëren van balans met de omgeving. Voortaan gaan we maar dieren afknallen voor een paar vakantievluchten. Welke idioot heeft deze vergunning verleent??? Vast een fanatiekeling wat vliegen betreft ...

Geplaatst door M uit Heemskerk

Mag ik aub een ontheffing voor het uit de lucht schieten van vakantiegangers.

Geplaatst door Sara

Het afschieten heeft geen enkel nut. Tenzij je ze in de hele regio "ruimt " dit is vast voor de vliegfanaten geen punt. Mensen moeten er maar niet gaan wonen en familie Das.... voor natuur series hebben we Netflix. Ik haat de heb-mens, het fantasie loze product van onze neoliberalistische wereld. Waar er maar een waarde is. Meer hebben. Of haat is niet het goede woord. Ik voel er een intense droefheid om. Het enige positieve van de vlieg tuig terror is dat ik er zelf niet meer een wil zijn. En ergens als ik jullie commentaren lees en goed om me heen kijk is er een heel klein beetje hoop.