Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PvdD-leden zetten Kamerlid Van Raan terug op verkiesbare plek

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 269 
|
 nieuws.nl - 24-09-2023 
HvS_2e_Kamer_(3).JPG

Lees hier op vlieghinder.nl wat er aan vooraf ging.

Kamerlid Lammert van Raan komt toch op een verkiesbare plek voor zijn partij, de Partij voor de Dieren. Hij was, op eigen verzoek, op plek 20 gezet, maar deed voor het congres toch een gooi naar plaats 6. Hij kreeg steun van genoeg leden, die eveneens nieuwkomer Ines Kostić op nummer twee zetten. Zij wordt als grote belofte gezien in de partij.

Van Raan is getrouwd met Lieke Keller, een van de oprichters van de partij. Doordat hij steeds wordt geassocieerd met haar, bijvoorbeeld in de recente ruzie in de partij, wilde hij expliciet steun vragen van de leden om hem voor de fractie te behouden. Op de zesde plek kan hij waarschijnlijk op een zetel rekenen: de PvdD-fractie bezet nu zes zetels, en de partij wordt verwacht te groeien, hoewel nog niet precies duidelijk is wat de kiezer vindt van de interne machtsstrijd.

Kostić was al de hoogste nieuwkomer, op de conceptlijst stond de Noord-Hollandse fractievoorzitter op nummer vijf. Met steun van Christine Teunissen, die aanvankelijk op de tweede plek stond. Zij steunde de kandidatuur van Kostić op nummer twee, omdat ze ruimte wil geven aan talent en zich liever wil richten op alleen het Kamerlidmaatschap. Kostić zal als nummer twee meer taken op zich nemen, is de verwachting. Mogelijk wordt zij vicefractievoorzitter bijvoorbeeld.

Bekijk bericht op "nieuws.nl - 24-09-2023"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Tot zover Den Haag!

In de regio speelt zich iets heel anders af:

BUCH-REGIO ZWIJGT IN ALLE TALEN: OPOFFERING REGIO VOOR MRA 2.0?

Ondanks vele waarschuwingen inzake Next-Gen hoogfrequent aanvliegen en dreigende herriegoten in de lokale en regionale media en aan politieke partijen, blijven de Colleges in de BUCH gemeenten horende doof en ziende blind voor de desastreuze ontwikkelingen.

De regio laat zich vertegenwoordigen door een D66 burgemeester van de enige (!) bij de MRA 2.0 aangesloten gemeente Uitgeest. De Raad aldaar droeg macht en middelen over aan het MRA 2.0 bureau op de Zuid As waar een bestuurlijk trio de lakens uitdeelt:

De burgemeester van Amsterdam en de Commissarissen van de Koning in NH en Flevoland wisten in samenwerking met de vliegsector maar liefst 4.100 miljoen Euro Rijksbudget voor infrastructuur ten behoeve van de HUB Schiphol binnen te slepen. Dat ondanks een vermoedde schuldpositie van de Gemeente Amsterdam van circa 10.000 miljoen Euro (zoals o.a. door Jack van Gelder onlangs in de SBS avondshow tussen neus en lippen werd gemeld).
Aldus wordt verdere groei van de HUB Schiphol doorgezet tegen de kentering en noodzaak van sanering in.
Deze bevoordeling van de Noordvleugel/NOVEX Schipholregio ten koste van talloze MIRT projecten elders in het land - die "on hold" zijn gezet door VVD minister Harbers! - lijkt merkwaardig genoeg volledig aan de aandacht van de Nationale media en omroepen te ontsnappen.

Kortom, er is sprake van een krankzinnige doofpot en taboe op openheid rond de HUB en het ene na het andere milieuschandaal rond TATA steel en Schiphol, dat via o.a. het burgerinitiatief/mediaplatform Schiphol watch anno 2023 naar buiten komt!