Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

PvdA-leden willen nóg langzamer rijden en verbod op vliegen in Europa

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 178 
|
 ad.nl - 16-11-2019 
NS_Dubbeldekker_hvs3.JPG

Door Peter Winterman

STIKSTOFCRISISDe leden van de Partij van de Arbeid hebben voor radicale maatregelen gestemd om de stikstofcrisis te lijf te gaan. Zo willen ze dat nog dit jaar de maximumsnelheid op snelwegen rond natuurgebieden naar 80 kilometer per uur gaat. Ook moet er een verbod op vluchten binnen Europa komen. De Tweede Kamerfractie van de PvdA wil nog niet zo ver gaan en gaat ‘in gesprek’ over de voorstellen.

Een motie met de verregaande stikstofmaatregelen is vandaag met applaus aangenomen bij de PvdA-ledenraad in Eindhoven. ,,Het kabinet gaat nu niet ver genoeg’’, zegt indiener en PvdA-lid Gerard Bosman. ,,In Nederland moet echt véél meer gebeuren om de biodiversiteit, de volksgezondheid en het klimaat te redden.’’

De partijtop steunt het doel van de aangenomen motie, maar PvdA-Kamerlid William Moorlag wil in discussie met de PvdA-leden over de maatregelen die er moeten komen. Zo vraagt Moorlag zich af wat het effect is van een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur op snelwegen in de buurt van natuurgebieden.

Het kabinet besloot afgelopen week om de maximumsnelheid in het hele land te verlagen naar 100 kilometer per uur, behalve tussen zeven uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends. De PvdA-leden willen dat de snelheidslimiet óók in de avond en nacht naar beneden gaat.

Bekijk bericht op "ad.nl - 16-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan uit Oldemarkt

De maatregelen die nu genomen worden gaan inderdaad lang niet ver genoeg. Vliegverkeer moet zeker minderen en Lelystad airport mag nooit in gebruik genomen worden. Dat zou SCHANDALIG zijn!