Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provincie wil geen nachtvluchten op Maastricht Airport

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 805 
|
 Limburger 
hv_geluidshinder_3227.jpeg

De provincie wil geen nachtvluchten op Maastricht Aachen Airport (MAA) en houdt vast aan de huidige openstellingstijden. Dat schrijft gedeputeerde Joost van den Akker aan de Statenleden.

Daarmee lijkt de optie om de luchthaven alleen van 2 tot 5 uur ’s nachts te sluiten, van de baan. De provincie is eigenaar van MAA. Met zijn brief aan de Statenleden reageert Van den Akker op het uitlekken in De Limburger van een conceptnotitie van Haagse ambtenaren. In dat stuk worden vier denkrichtingen uitgewerkt voor de toekomst van de Nederlandse luchtvaart. Eén ervan beschrijft een verdubbeling van het aantal vluchten op regionale luchthavens. MAA specialiseert zich in dat scenario in vrachtvluchten, krijgt 30.000 vliegbewegingen, mag de volledige baanlengte van 2.750 meter weer gebruiken en is slechts drie uur per nacht gesloten.

De provincie wilde aanvankelijk niet reageren op deze conceptnotitie ,,omdat die geen enkele status heeft. Het is ongelooflijk lastig daar als provinciebestuurder een mening over te geven.” Daar is Van den Akker inmiddels van teruggekomen. In een brief aan de Statenleden geeft hij aan dat de provincie ,,een aanpassing van de huidige openstelling van MAA onwenselijk blijft achten.” Bij het aanvragen van een nieuw luchthavenbesluit zal de provincie dus niet afwijken van de sluiting tussen 23.00 en 06.00 uur Alleen in uitzonderingsgevallen mag tot 24 uur ’s nachts worden geland of gestart.

Bekijk bericht op "Limburger"

Reacties op dit bericht