Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provincie is het zat: ‘Schrap laagvliegroutes vóór opening Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 809 
|
 omroepgelderland.nl 
Lelystad_welkom_hvs.jpg

ARNHEM - Het Gelders college van Gedeputeerde Staten wil dat Lelystad Airport pas open gaat als de laagvliegroutes van de baan zijn. Dat is een reactie op een brief van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Daarin doet zij geen enkele toezegging over het schrappen van de laagvliegroutes boven de Veluwe en het beperken van de overlast tot maximaal drie jaar.

Gedeputeerde Staten is de onduidelijkheid zat. Het college had in een eerdere brief gevraagd om een garantie dat de overlast van de laagvliegende vliegtuigen niet langer dan drie jaar zou duren. In de reactie van de minister op deze vraag staat, aldus het college, geen nieuwe informatie, laat staan zekerheid over het verdwijnen van de overlast.

Ook lijkt de minister te schuiven met de datum waarop de herziening van het luchtruim klaar zou zijn. 'Wij vroegen om meer zekerheid voor de inwoners, maar die hebben we niet gekregen. Dus wordt het tijd om het op een andere manier voor elkaar proberen te krijgen', aldus gedeputeerde Josan Meijers.

Geen enkele garantie
Daarmee ontbreekt elke garantie en is er geen concreet zich op het verdwijnen van de overlast. 'Daarom moet het laagvliegen nu van de baan zijn. Tot die tijd kan Lelystad Airport niet open', benadrukt Meijers.

Gelderland heeft samen met de provincies Overijssel, Drenthe, Friesland en Utrecht opnieuw een brief gestuurd naar Den Haag. De provincies willen betrokken zijn bij de luchtruimherziening om hun belangen zo goed mogelijk te kunnen blijven behartigen.

Het vliegveld opent in 2020. De minister heeft herhaaldelijk beloofd dat er met de herindeling een einde komt aan de overlast die wordt verwacht van de laagvliegroutes van Lelystad Airport.

Bekijk bericht op "omroepgelderland.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

De Schipholgroep wil en zal gaan uitbreiden. Als het niet bij Lelystad wordt gerealiseerd dan wordt dit bij Rotterdam/DenHaag of Eindhoven gedaan. Ik vraag me steeds meer af wanneer het moment komt dat onze gekozen politici in Den Haag een echte toekomstbestendige beslissing durven te nemen. Als we de gewone burger blijven verleiden met de goedkope (belastingvrije) tickets dan zal er helaas weinig veranderen en zal de toeristenstroom van en naar NL blijven. Moedertje Aarde zal uiteindelijke een definitieve beslissing nemen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Zou fijn zijn als die hypocriete cda’ers in de provincie ook eens hun bek open deden in Den Haag. Laf volk is het, bah.

Geplaatst door M. uit Alkmaar

We gaat een volksopstand beginnen, we beginnen het te grazen nemen van de top van Schiphol group en de verantwoordelijke mensen bij de overheid. Laten we Schiphol slopen!