Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provincie: forse investeringen in Maastricht Aachen Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1428 
|
 www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws 
me_vliegtuig_DSCF4656-al-800x600.jpg

MAASTRICHT - Meerdere partijen investeren de komende tijd flink in Maastricht Aachen Airport (MAA). Voor tien miljoen euro wordt er een nieuw hotel gebouwd, verder komen er nieuwe hangars en een nieuwe spuitloods en de provincie Limburg investeert in totaal 9 miljoen euro voor de aankoop van een vrachtloods (7,5 miljoen) en het oppimpen van de passagiersterminal (1,5 miljoen).

Dat blijkt uit een voorstel van gedeputeerde aan provinciale staten van Limburg. Op het vliegveld wordt ook een nieuw platform gebouwd waarvoor de provincie twee miljoen leent aan MAA. De provincie Limburg nam het noodlijdende vliegveld vorig jaar voor een symbolisch bedrag van 1 euro over van de voormalige eigenaar Omniport/Dura Vermeer.

De plannen moeten de luchthaven aantrekkelijker maken voor een nieuwe exploitant, wiens naam rond de jaarwisseling bekend wordt gemaakt. Zo is de facelift voor de medio jaren tachtig gebouwde terminal een voorwaarde voor de bouw van het nieuwe naastgelegen hotel. Vorig jaar is het pal naast de luchthaventerminal gelegen Tulip Inn Hotel gesloopt.

(c) Reismedia / ANP

Bekijk bericht op "www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Daar gaat weer een zootje gemeenschapsgeld in een bodemloze put.