Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provinciale wegen worden stiller

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 897 
|
 NHD 
LVNL_auto_2_hvs.JPG

De provincie Noord-Holland verlaagt de geluiddrempel voor de provinciale wegen. Om dit te bereiken zal 5,5 kilometer van de provinciale wegen bedekt worden met stil asfalt.

De huidige geluiddrempel is 65 dB. In de toekomst wordt dit 63 dB, zo staat in het nieuwe Actieplan geluid voor de periode tussen 2018 en 2022.

Hoge belasting op omliggende woningen kan gezondheidseffecten en hinder voor bewoners opleveren. Als het aan gedeputeerde Adnan Tekin van Milieu ligt, gaat de provincie nog verder met het verlagen van de geluiddrempel.

,,Op verzoek van Provinciale Staten onderzoeken we de mogelijkheden om de geluiddrempel buiten de bebouwde kom verder naar 60 dB te verlagen. Hierdoor hebben straks nog meer Noord-Hollanders minder geluidsoverlast. Verschillende onderzoeken tonen aan dat een goede nachtrust essentieel is voor de gezondheid en een gezonde leefomgeving.’’

Op plekken waar de geluidbelasting op omliggende woningen worden provinciale wegen bedekt met stil asfalt. Het gaat om de N232 bij Badhoevedorp, de N242 bij Noord- en Zuid-Scharwoude, de N246 bij Wormerveer, de N247 bij Broek in Waterland, bij Monnickendam en bij Oosthuizen en de N522 bij Oudekerk aan de Amstel.

Bekijk bericht op "NHD"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

En de snelweg op 600 meter boven Heiloo? Wordt die ook stiller of gebruiken ze juist de winst van de provinciale wegen om nog meer vliegtuigen te laten vliegen?

In eerste instantie was ik niet zozeer tegen vliegen, zolang het maar in goede harmonie ging met de omgeving. Nu kan wat mij betreft vandaag nog dat hele Schiphol in de stront zakken. Ze doen er werkelijk helemaal niets aan hinderbeperking. Een groot leugen is het. Kan er geen landelijke Schiphol boycot georganiseerd worden door de vele milieu organisaties?

Geplaatst door gerard

ah: "Verschillende onderzoeken tonen aan dat een goede nachtrust essentieel is voor de gezondheid en een gezonde leefomgeving.’’
Leg dan de onder de nachtroutes wonende slachtoffers van zeer aanwezig nachtelijk vliegtuiggeluid dan eens uit waarom recht op een goede nachtrust voor hen niet geldt! Tientallen keren wordt je 's nachts gewekt door vliegtuiggeluid. Provinciale staten is kennelijk doof voor dit onrecht!?!?

Geplaatst door Michiel uit Oestgeest

Snelwegen worden tegenwoordig verborgen achter metershoge geluidschermen om de bevolking tegen het lawaai te beschermen. Elke MER doet daar onderzoek naar!
Vliegtuigen niet, MER wordt gemanipuleerd, gisteravond was het weer raak, vanaf 21.30 uur vlogen de kersinebommen van de laatkomers en laagvliegers van onze prijsvechter vrienden weer over onze wijk. Lekker voor slapende kinderen, tuingenieters en zorg instellingen.
Overigens de "race naar de bodem" is nu echt losgebroken in prijsvechterland. Na de stakingsgolf bij KLM/AF en EasyJet is nu de Ierse grootbek O'Leary aan de beurt. Ryanair schrapt honderden vluchten vanwege stakende Ierse Piloten die meer loon willen. En wat doet O'Leary? Verplaatst zijn vloot naar de dochter in Polen, want daar wordt (nog) niet over het loonniveau gesteggeld. De Ierse piloten worden in de winter aan de kant gezet (lees ontslagen).
Ik voorspel met de stijgende olieprijzen en de strijd om hogere lonen van het cabinepersoneel dat de eerste prijsvechters wel eens op korte termijn zouden kunnen omvallen. Het begin van het einde van deze ultragoedkope, door de overheden gesubsideerde en uiterste vervuilende vorm van massatransport van de wereldbevolking?