Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provinciale Staten - Overlast Schiphol moet worden aangepakt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1080 
|
 dichtbij.nl Editie Haarlemmermeer 
me_vliegtuig_IMG_0621.jpg


Door Else Binnenmars, Dichtbijredacteur

SCHIPHOL - Op woensdag 18 maart mag iedereen boven de achttien weer stemmen. Dit keer voor de provinciale staten. Dichtbij.nl schenkt ruimschoots aandacht aan dit onderwerp. Bij ons lees je over de belangrijke verkiezingsthema's binnen jouw regio. In samenwerking met Mijnstemhulp.nl legden wij alle partijen de volgende stelling voor: De overlast van vliegtuigen rond Schiphol moet worden aangepakt.

Het is al jarenlang een punt waar de bewoners rondom Schiphol over vallen, het geraas van vliegtuigen boven hun woning. Een tijd terug werd bekend dat Schiphol een extra landingsbaan wilde openen, dat viel verkeerd bij veel bewoners.

Hoe denken de partijen over de overlast? Van de vijftien deelnemende partijen reageerde twaalf fracties op deze stelling.
Het merendeel van de partijen vindt dat het akkoord dat onlangs is gesloten moet worden uitgevoerd. Zo ook de VVD, de partij vindt dat de luchthaven zich moet blijven ontwikkelen als mainport. Hiervoor is een balans tussen de economische ontwikkelingen en een goede leefbaarheid in de omgeving noodzakelijk. Het Aldersakkoord, dat balans als doel heeft, dient te worden uitgevoerd. Ook het CDA is het hier mee eens, zij vind het ook belangrijk dat de ruimtelijke ontwikkelingen in dit gebied door de aanwezigheid van Schiphol niet onnodig op slot gaan. Ook CU –SGP en de PvdA wil stevig vasthouden aan de gemaakte afspraken.

Geen verdere groei voor Schiphol
D66 is het eens met de stelling. De partij is tegen een extra landingsbaan en Schiphol moet zich houden aan het aantal vluchten per jaar. Volgens de partij is samenhang wel nodig, want Schiphol is belangrijk voor de economie en biedt veel banen. Ook GroenLinks is tegen de extra landingsbaan, volgens de partij is dit onnodig en slecht voor de omgeving. De groeiende overlast van Schiphol beperken is de enige manier om de leefbaarheid te verbeteren. Ook Hart voor Holland deelt die mening, de partij is ook voor groene buffers tussen Schiphol en woonwijken, deze zouden geluid en fijnstof tegenhouden. Ook de Partij voor de Dieren is tegen de verdere groei van Schiphol, de partij is blij dat dankzij hun nu onderzoek wordt uitgevoerd naar de effecten van ultrafijnstof voor de omwonenden.

Stoppen met nachtvluchten
50Plus is voor technische oplossingen om deze motor van de regionale en nationale economie te reguleren. Ook Multicultureel Plus Partij vindt dat de burgers en omwonenden geen last mogen hebben van Schiphol. De SP wil dat Schiphol stopt met nachtvluchten, ook wil de partij dat in geen elk geval het totaal aantal vluchten wordt uitgebreid.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl Editie Haarlemmermeer"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit Castricum

goede voornemens verdampen direct na de verkiezingen.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De Schipholgroup heeft al decennia lang haar stro-mannetjes in de regering zitten!
Inderdaad, er iets positief van verwachten voor de omwonenden? Nee, helaas!
De politiek nog de directie van de Schipholgroup is te vertrouwen in dit ''over de top'' landje.
Een regering die zelf de grondwet minacht (artikel 21) en een bedrijfstak dag en nacht het woongenot van heel veel mensen laat verzieken omwille van het geld, verdient in mijn ogen geen bestaansrecht !