Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Prijsvechter Norwegian met verre vluchten vanaf Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1053 
|
 zakenreisnieuws.nl 
TUI_DSC_3271.JPG

Door Klaas-Jan van Woerkom

OSLO - KLM en TUIfly kunnen hun borst natmaken nu Norwegian een basis wil openen op Schiphol. De prijsvechter, die al een handvol Europese vluchten uitvoert vanuit Amsterdam, wil binnen afzienbare tijd verre vluchten uitvoeren naar populaire vakantiebestemmingen met de Boeing 787 Dreamliner.

De Noorse maatschappij, die op Barcelona en Parijs eveneens een basis wil openen, heeft vacatures uitstaan voor 350 piloten op de Dreamliner, die vanaf de nieuwe bases moeten gaan vliegen. De sollicitatieprocedure loopt tot de zomer van 2017.

Norwegian neemt aan de lopende band Boeing 787’s in gebruik. In 2020 moet de teller op 42 toestellen staan. Die vliegen niet alleen vanuit Scandinavië, maar inmiddels ook al veelvuldig vanaf Londen Gatwick, waar Engelse vakantievliegers met bodemprijzen worden beconcurreerd.

Welke bestemmingen Norwegian op Schiphol beoogt en per wanneer die moeten worden aangevlogen is nog niet bekend. Eveneens een groot vraagteken is hoe Norwegian gunstige start- en landingsrechten denkt te verkrijgen op het drukke Schiphol, dat vanwege door de overheid opgelegde grenzen tegen het maximaal aantal vluchten aanhikt.

Schiphol-topman Jos Nijhuis liet zich vorig jaar nog ontvallen geen problemen te zien in de komst van Norwegian. "Als zij de juiste slot kunnen vinden staat dat hen vrij."

De prijsvechter oogst, naast veel klanten, ook kritiek. Vanuit zowel Europa als de VS wordt de maatschappij oneerlijke concurrentie door slechte arbeidsomstandigheden verweten.

Bekijk bericht op "zakenreisnieuws.nl"

Reacties op dit bericht