Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Prijsvechter Easyjet groeit dit jaar explosief op de luchthaven Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1267 
|
 Gooi- en Eemlander 
tb_vliegtuig_Easyjet.jpg

Easyjet vanaf Schiphol naar Tel Aviv
SCHIPHOL - Prijsvechter Easyjet groeit dit jaar explosief op de luchthaven Schiphol. In december wordt een vijfde toestel op Schiphol geplaatst en komen er minimaal nog vijf nieuwe bestemmingen bij. Tel Aviv springt daarbij in het oog.

Door Frans van den Berg - 25-6-2015

Vijfde toestel op Schiphol

De Israëlische hoofdstad wordt nu al aangevlogen door KLM, Transavia en El Al. Maar Easyjet ziet nog genoeg ruimte om ook vanaf Schiphol naar Tel Aviv te vliegen en opent een prijzenslag. ,,Vanaf 26 oktober vliegen we tegen een bodemprijs van 47,99 euro voor een enkeltje. Dat doen we vier keer per week", verduidelijkt William Vet, commercieel manager bij Easyjet Nederland. Van de Israëlische autoriteiten heeft de maatschappij nu toestemming gekregen. ,,We hebben een goede relatie opgebouwd met Israël wat betreft verbindingen met Europese steden. Amsterdam was altijd een verzoek, maar konden we niet uitvoeren omdat we geen base hadden. Nu dat wel het geval is kunnen wij de passagiers van beide landen goed bedienen. Bovendien is Tel Aviv een groeiende markt, zeker ook als citytrip bestemming.''

Wintersport

Op Schiphol opende Easyjet 29 maart een base: drie toestellen met 40 piloten en 80 steward(s)essen hadden Schiphol als uitvalsbasis gekregen. Voorheen werden alle bestemmingen gevlogen vanaf de buitenposten en het hoofdkwartier Londen. Bij de opening werd al aangekondigd dat in oktober een vierde toestel op Schiphol zou komen. ,,Maar het gaat zo goed, dat we op 12 december een vijfde toestel krijgen. Daarmee groeit het aantal banen naar tweehonderd en komen er nog zeker vier bestemmingen bij. We gaan het hele jaar op Lyon in Frankrijk vliegen en alleen in de wintermaanden op Grenoble in Frankrijk, Salzburg in Oostenrijk en Tenerife. Grenoble en Salzburg zijn helemaal nieuw voor Schiphol en vergroten we dus het netwerk van rechtstreekse vluchten van Schiphol'', benadrukt Vet. ,,Dertig procent van de easyJet passagiers op Schiphol zijn zakenreizigers, waarmee easyJet een bijdrage levert aan het economisch succes van Nederland en de regio groot Amsterdam in het bijzonder.''

Concurrent

In totaal vliegt Easyjet eind dit jaar op 34 bestemmingen, waar dat er begin dit jaar nog maar 19 waren. Een geduchte concurrent voor KLM en Transavia.

Bekijk bericht op "Gooi- en Eemlander"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Ondanks de explosieve groei die de prijsvechter door maakt, kan er blijkbaar niet worden geïnvesteerd in nieuwe stillere toestellen.
De toestellen waarmee de prijsvechter nu vliegt, behoren tot de meest lawaaiige!lawaaige!

Easyjet = pet !

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Dat fabeltje van de stillere toestellen zou binnen de ORS eens doorgeprikt moeten worden.

Ten eerste betreft dit fabrieksspecificaties onder ideale omstandigheden. Vergelijk de beloftes bij zuinige auto's. En oudere kisten die nog jaren blijven rondvliegen zijn allesbehalve stiller.

Ten tweede spelen de manier van vliegen en meteo een grote rol. Boven de BUCH regio wordt in een minder veilige modus erg laag gevlogen en de vaak krachtige wind en steeds wisselende motorreactie daarop geeft heel veel onrustige, extra herrie.

Maar helaas, tot nu toe zijn deze misstanden binnen de ORS niet bepaald aan de orde.........