Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Prijs vliegticket knalt omhoog

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 705 
|
 telegraaf.nl - 07-09-2020 
vliegtickets
Vliegtickets - illustratie

Door Leon Brandsema

Vliegreizigers zijn vanaf januari fors meer geld kwijt voor een ticket. Het kabinet schroeft de vliegbelasting volgend jaar met ruim twee tientjes per ticket op, naar bijna 30 euro. Dat is ruim drieënhalf keer zo veel als de taks die passagiers nu moeten betalen.

Het is een gevolg van vergroenende afspraken die de regeringspartijen in hun coalitieakkoord hebben gemaakt. Zij kwamen overeen dat de vliegtaks honderden miljoenen extra moest opleveren. Nu is ook duidelijk wat dat voor passagiers van Nederlandse luchthavens betekent. Zij moeten na de jaarwisseling volgens ingewijden 28,58 euro taks per ticket gaan betalen, ten opzichte van de huidige 7,95 euro.

Bekijk bericht op " telegraaf.nl - 07-09-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Prima en elk jaar verdubbelen.
Bovendien ook de overstappers dit laten betalen. Aan dit soort reizigers verdient de BV Nederland niets aan. Ze verzieken alleen hier de boel maar.

Geplaatst door Uden uit Veghel

Er mag gerust nog een nulletje er bij. Als je het geld hebt om het milieu te terroriseren, dan moet je er voor betalen. Vooral in deze tijd van grote inflatie en velen mensen het water aan de lippen hebben staan.

Geplaatst door Fred uit Rijsenhout

Is weer eens zo een gemiste kans door onze corrupte regering. De hoogte van de tax wordt als ik het goed begrepen hebt afhankelijk van het aantal passagiers per jaar maar moet rond de 600 miljoen op brengen. Dus als er minder gevlogen word gaat de prijs omhoog als dus zakken vuller Kaag. Maar de rekening komt wel weer bij de Nederlander te liggen en alle transfer passagiers blijven buiten schot, en dit zijn nu juist degene die de meeste vervuiling en overlast veroorzaken. Maar nee hoor wij met zijn alleen moeten weer meer betalen om de door de schijnheilig regering in Den Haag geliefde KLM en Schiphol te sponsoren. Want het geld dat ermee verdiend word moet geïnvesteerd worden in verduurzaming van de luchtvaart. Met andere worden we worden gewoon weer gepiepeld door dat arrogant mens van een Kaag.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Ja Fred, het is nu eenmaal de VVD, en ook het CDA, die hardnekkig blijven geloven in het belang van de HUB. Dit staat ook in het regeerakkoord. En de VVD blijft de grootste partij in de coalitie en in Nederland, de groep die wordt vertegenwoordigd door de Telegraaf. Zonder D66 was er überhaupt geen extra vliegtaks gekomen. Ben het helemaal met je eens dat we van die transfer passagiers af moeten, maar vrees dat je je pijlen richt op de verkeerde persoon of partij.