Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit Castricum


Geplaatst door Wim uit Castricum

Vlieghinder (lawaai, gevaar, volksgezondheid en milieu/klimaat), hoe hebben ze dit georganiseerd in dit kabinet?
Volksgezondheid = eigen ministerie.
Al het overige is verdeeld over de ministeries:
- Economische zaken en Klimaat, in die volgorde, dus is het niet economisch, dan kan het klimaat het wel schudden
- Infrastructuur en Waterschap. Milieu wordt niet eens in de naam genoemd.
Daaronder valt:
Milieu (niet-Klimaat, o.a. geluidhinder, veiligheid en risico’s, gevaarlijke stoffen, biociden en gewasbescherming buiten landbouw, luchtkwaliteit, circulaire economie, verkeersemissies en
brandstoffen)
Het meest logische en meest doelmatige had geweest als Klimaat en Milieu een eigen ministerie hadden geworden, maar nee daar kiest dit meest groene kabinet niet voor.
Verdeel en heers onder aanvoering van de VVD en de rest.
Door zo te organiseren, kan je dit kabinet op de domeinen Klimaat en Milieu niet serieus nemen. Het wordt pappen en nat houden. Vertragen en dat alles voor de macht en de poen.

Geplaatst door Wim uit Castricum

O ja, (ultra) fijnstof op en rond Schiphol is een levens bedreigend probleem met langdurig vertragend onderzoek. Je zou logischerwijs denken, valt onder Volksgezondheid. Nee hoor niets is minder waar. De ministeries (VVD) hebben in een onderonsje afgesproken dat het onder de competentie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu valt (nu Infrastructuur en Waterstaat) valt. Conclusie: levensbedreigend (ultra) fijnstof is geen volksgezondheid maar een milieuprobleem.
Gaat u dus maar rustig slapen, de overheid waakt wel over uw gezondheid (grondwet). Niet dus!
Noot: ik kom aan deze wijsheid omdat ik hierover een mail had gestuurd had aan het min van Volksgezondheid met de vraag "wat is de stand van zaken van het onderzoek". Ik werd teruggebeld door Infrastructuur en Milieu.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

Ja, Wim,

Ik werd ongelooflijk kwaad, woedend . Ik dacht d-66 dame Stientje van Veldhoven gaat Geluidhinder doen.. dus Schiphol .. . Nee dus , hardnekkig VVD Schipholgroei adept C. v Nieuwenhuizen , ooit ook VVD Schipholwoordvoerder moest NATUURLIJK Schiphol gaan doen.
Er dient aan Damage control te gedaan te worden dachten ze bij de VVD, in de huidige situatie , waar velen denken,
Nu komt alle drek EINDELIJK NAAR BUITEN....... Ik ben verbijsterd.. Lieten CU, ALTIJD ZEER kritisch over Schiphol, en d-66 , ook kritisch : Stientje was een periode Schipholwoordvoerster,
DIT DAN TOE... WALGELIJK . Ik kom hier ZEKER op terug !