Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Politiek moet in actie komen tegen ‘kasroof’ bij KLM

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1197 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
hv_vliegtuig_2999.jpegAMSTERDAM - Regeringspartij VVD wil dat staatssecretaris Mansveld in actie komt tegen het overhevelen van liquide middelen vanuit Nederland naar Frankrijk waardoor de Air France-KLM holding een beter plaatje kan presenteren aan kredietverstrekkers. De VVD dringt erop aan dat er overleg plaats gaat vinden met de evenknie in Frankrijk, Alain Vidalies. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

De VVD hielt zich tot op heden afzijdig in de discussie over de boekhoudpraktijken van Pierre-Françoise Riolocci, de Air France-KLM CFO. De KLM-ondernemingsraad, RvC en directie zijn tegen het overpompen van geld van Nederland naar Frankrijk.

VVD-coryfee Ton Elias meldt: "Wilma Mansveld kan wel een tandje bijzetten als het gaat om de belangen van KLM. Laat de Fransen eerst zelf hun huiswerk maar eens op orde brengen bij Air France." Elias noemt de positie van KLM verder een "vreselijk dilemma voor liberalen". "Het betreft hier natuurlijk een particulier bedrijf, waar we ons als overheid niet mee moeten bemoeien.

Air France-KLM CEO Alexandre de Juniac zou vandaag al het vliegtuig pakken om op het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen crisisberaad te voeren met KLM-topman Pieter Elbers, die ook tegen de huidige gang van zaken is.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Als het om de poen gaat, dan moet volgens VVDer Elias, de overheid in zijn bemoeienis er een tandje bijzetten.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Waar is de politiek om de inwoners van Noord-Holland rechtsbescherming te geven tegen de exorbitante herrie / vervuiling en onveiligheid die Schiphol veroorzaakt?