Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Politiek beraadt zich op toekomst vliegveld (Drachten)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2475 
|
 waldnet.nl 
hv_geluidshinder_2336.jpeg

DRACHTEN - De toekomst van het vliegveld in Drachten ligt in de handen van de gemeenteraad van Smallingerland. De politieke partijen lieten zich dinsdagavond in een Ronde Tafel-bijeenkomst door verschillende belangen informeren, om later een gedegen besluit te kunnen nemen.

In 1996 besloot de raad nog om het vliegveld op termijn op te heffen. Dat besluit is inmiddels achterhaald. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu voor om het vliegveld op de markt te zetten zodat één of meerdere partijen dat privaat en duurzaam exploiteren. "Wij willen niet meer ruimte of grotere vliegtuigen. We kunnen het vliegveld exploitabel maken, mits we zaken er omheen gaan regelen. Bijvoorbeeld horeca en bedrijven. We zoeken nu politiek draagvlak", aldus Max Aardema die namens het luchtvaartcentrum insprak.

Vliegvereniging Friesland is met vierduizend vliegbewegingen de belangrijkste gebruiker van de start- en landingsbaan. Doede Douma van de vereniging ziet goede kansen vanwege de ligging, de infrastructuur en het feit dat de baan verhard is. "Drachten heeft goud in handen, alleen is er nog geen goud dat er blinkt door een exploitatieprobleem. U staat voor de keuze om het vliegveld te houden of te sluiten, maar als een vliegveld eenmaal gesloten is, komt die nooit meer terug."

De raadsleden hadden dinsdagavond de nodige vragen. Omwonenden uitten de nodige zorgen met het oog op overlast. "Vergeet vooral het milieuaspect en het lawaai niet", gaf omwonende Karel Verhagen de raad mee.

Bekijk bericht op "waldnet.nl"

Reacties op dit bericht