Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Politici, de tijd van meer meer meer is voorbij

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 784 
|
 nrc.nl - 24-07-2020 
roetend_vliegtuig.jpg
Vliegtuigwalm nabij luchthaven
Credit: Danny Walsh

Door Philip Huff. Hij is schrijver.

De vernietiging van onze leefwereld gebeurt onder onze neus. Dat moet stoppen, aldus Philip Huff.

Nederland is een vies land; de Nederlander heeft een bijzonder smerige, vervuilende levensstijl. De individuele verantwoordelijkheid die hij daarvoor kan nemen, van linnen tasjes tot zonnepanelen, is beperkt: groen consumentengedrag vergroot het draagvlak voor een groene economie, maar de echt grote veranderingen moeten vanuit de politiek komen.

Toch lijken maar weinig politieke leiders zich zorgen te maken over de gevolgen van de Nederlandse levensstijl voor onze leefomgeving. Dat is logisch: de Nederlander is gewend zichzelf klein te maken – „Ja, maar China…”, „Ja, maar de Verenigde Staten…”.

Daar valt wat voor te zeggen. Voorbeeld: wereldwijd stoot de veestapel en alles wat daarmee samenhangt, volgens een onderzoek van het Worldwatch Institute, de helft van alle broeikasgassen uit – meer dan de uitstoot van alle auto’s, vliegtuigen,.........

Lees dit NRC artikel verder via onderstaande link.

Bekijk bericht op "nrc.nl - 24-07-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Eveline uit Leiden

Om maar een voorbeeld te noemen. Het fijnstof dat wij hier inademen komt echt niet van de vliegtuigen en auto's uit China of de VS. Alle rommel die op straat, strand en onze natuur ligt komt echt niet overgewaaid uit China en de VS. Alhoewel een groot deel van die rommel misschien wel afkomstig is van verpakkingen van waardeloze, goedkope troep, die afkomstig is uit China. (Nederlanders zijn niet alleen vies maar ook tamelijk gierig.) Nederlanders vervuilen hun eigen milieu. En hiervoor kunnen we ditmaal niet de ouderen de schuld geven.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

De mooie blauwe luchten zijn helemaal verdwenen.
Volledig gevuld weer met de smerige en ziekmakende vliegtuig smog en fijnstof.

Nederland is inderdaad een enorm smerig land,vooral de randstad.
Ligt deels ook aan de burgers zelf. Vroeger was het "brug open,motor af"
Nu staan de bezorg busjes rustig 10 minuten stil met hun draaiende diesels in de woonwijken. Men is onverschillig geworden wat vervuiling betreft. Zo zonde en vaak niet nodig.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Veel jonge ouders met jonge kinderen hier,goede mensen en hoog opgeleid.
Hun kinderen spelen dan in die diesel walmen en als ik vraag wat men daar nu van vind dan is er vrijwel niemand die zich daar aan stoort,laat staan dat men zich druk maakt over de vervuiling van de luchtvaart.
Vervolgens hebben ze wel zonne panelen op het dak want dat is goed voor het milieu,dat dan weer wel.
De bewuste burger is een dinosaurier.

Je moet je natuurlijk ook niet overal druk om te maken maar een beetje bewustzijn dat kan toch wel?