Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Poldermodel leek met Alders meer op een methode om de lastige burger in het gareel te krijgen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 732 
|
 De Volkskrant 
hv_natuur_9992.jpeg

De ‘tafels’ zijn de symbolen van ons poldermodel, al leken ze met Alders aan het hoofd meer op een methode om de lastige burger in het gareel te krijgenHans Alders’ laatste kunstje is mislukt. De voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) is er niet in geslaagd zijn gesprekspartners op één lijn te krijgen. Hij had voorgesteld Schiphol vanaf 2021 te laten groeien tot 510 duizend vluchten, maar milieubeweging, de lagere overheden rond de luchthaven en de omwonenden zagen daar niks in. Nu moet minister van Infrastructuur Van Nieuwenhuizen (VVD) zelf beslissen. Dat was een tegenvaller.

Lees meer via onderstaande link

Bekijk bericht op "De Volkskrant "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door BS uit Castricum

Die 'tafels' zijn bij de overheid al jaren een middel om wat eigenlijk al is beslist langs de belanghebbenden te krijgen. Het is een zeer goed signaal dat dit nu hogelijk is mislukt
De minister heeft kennelijk de weinig aanlokkelijke taak te 'kiezen' tussen een boze omgeving en een AirFrance/KLM en Schiphol combinatie die duidelijk in de tang zit van AirFrance en een steeds grotere competitie tussen beschikbare hubs. Ik hoop dat de minister kiest voor gezond verstand en niet voor een steeds maar groter wordende luchtvaart in een veel te klein land met een zeer ambitieuze milieudoelstelling. Doe eindelijk het goede en beperk die luchtvaart tot een proportioneel niveau.