Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Polderbaan dicht voor onderhoud: extra hinder mogelijk

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1527 
|
 dichtbij.nl. Editie Haarlemmermeer 
hvs_schiphol_DSC_2513.JPG

Door Wendy de Liefde, Dichtbijredacteur

SCHIPHOL - De Polderbaan is van maandag 17 tot en met dinsdag 25 augustus buiten gebruik voor groot onderhoud en werkzaamheden aan het lichtbesturingssysteem. Naar verwachting gebruikt Schiphol in deze periode vaker de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan. Dit heeft gevolgen voor het vliegverkeer.

Schiphol vernieuwt dit jaar de lichtinstallaties op alle start- en landingsbanen. Gelijktijdig wordt het onderhoud aan de banen uitgevoerd, zodat de banen niet langer dan noodzakelijk buiten gebruik hoeven te zijn.

Door het onderhoud aan de Polderbaan kunnen tussen 23.00 en 6.00 uur de Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan ingezet worden voor vliegverkeer. Hiervoor is ontheffing aangevraagd en verleend. Het afwijkende baangebruik kan leiden tot extra hinder.

Meer informatie over het baangebruik
Voor vragen en/of klachten kunnen inwoners terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen, bijvoorbeeld over het baangebruik, en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is bereikbaar via telefoonnummer (020) 601 55 55 en is dagelijks van 9.00 - 17.00 uur geopend, ook in het weekend.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.bezoekbas.nl. Ook kunt u op pagina www.aalsmeer.nl/Schiphol meer informatie vinden. Of raadpleeg de website: www.bezoekbas.nl en kijk dan bij Planning Baanonderhoud.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl. Editie Haarlemmermeer"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Extra hinder?
Toch fijn dat de Schipholgroup zo aardig is om te laten weten aan de omwonenden dat zij nog meer hinder kunnen verwachten.
Wanneer komt er eens een keer een bericht van de Schipholgroup dat het PERMANENT MINDER zal zijn?

Geplaatst door Anoniem uit Castricum

LS, extra hinder, minder hinder zal men bedoelen. Ik kom net uit het buitenland. Het is warm, het raam staat open en ja hoor, we mogen weer genieten van de veel te laag overvliegende vliegtuigen boven Castricum. De twee maanden zijn inmiddels om. Wanneer krijgen bewoners uitsluitsel over het nieuwe aanvliegregime 's nachts. Wanneer krijgen wij weer onze relatieve rust terug, Er is ons belooft dat we daarop geen jaar, maar slechts zeven weken hoefde te wachten. Graag uitsluitsel daarover!!!!