Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Polderbaan bij Schiphol week buiten gebruik voor onderhoud

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1076 
|
 ad.nl - 20-09-2019 
me_vliegtuig_IMG_0475.jpg

De Polderbaan op Schiphol is vanaf maandag een week buiten gebruik vanwege werkzaamheden. Vliegtuigen volgen daarom andere routes van en naar Schiphol. Ze maken gebruik van de Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan, meldt de luchthaven.

De Polderbaan is samen met de Kaagbaan de meest gebruikte start- en landingsbaan, omdat de aan- en uitvliegroutes boven minder dichtbevolkt gebied liggen dan bij andere banen. Tijdens het onderhoud wordt het asfalt en de baanmarkering vernieuwd. In samenwerking met bouwbedrijf Heijmans zijn 24 uur per dag zo'n 75 medewerkers in verschillende ploegen aan het werk. De werkzaamheden duren tot en met zondag 29 september.

Bekijk bericht op "ad.nl - 20-09-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hier gaat de vlag een week in top !
Een week de vervloekte Polderbaan (Kolderbaan) buiten gebruik, klinkt als muziek in mijn oren.
Dat laagvliegende tuig (op 570 ! meter over de daken) dondert wat mij betreft maar eens een keer op. De wettelijke minimale (verplichte) vlieghoogte is 600 meter, wat al veel te laag is om de omwonenden enige (geluid)bescherming te bieden.
Steeds vaker zie je dat toestellen lager dan de 600 meter over de woningen heen denderen.
Ronduit asociaal !
Op meer dan 30Km. van Schiphol vandaan, mag de luchtvaartsector haar maffiale praktijken gewoon uitvoeren.
Dat is anno 2019, Nederland bv..

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Juich niet te snel, ze blijven gewoon landen op ca. 600 m hoogte terwijl dat absoluut niet nodig is. Ook wordt Uitgeest blijvend getrakteerd op overvliegers in de vroege ochtend, wat ook niet hoeft. Schiphol ontziet u niet!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Jaaa dat as toch de milieubaan, ondertussen 1500 vluchten per dag op Shithol, op naar de 2.000 per dag en nu al meer tanken op Shithol dan het hele Nederlandse wagenpark incl bussen en vrachtwagens...
Maar voor mijn zuinige schone weinige rijden betaal ik me wel (vvd) blauw onderhand.
Wie of wat stopt deze rechtse criminelen??

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Echt? Wel 1 week dicht? Nee..........Wat een ellende zeg, geen herrie meer.......Ik zal vast geen oog dicht kunnen doen van die oorverdovende stilte...........Wat een ellende mijn ritme van herrie in de war..........maar weer even naar de huisarts om antiritmeverstoring medicatie halen.....
Wel 1 hele week in de war......Goh....

Goh..... wel 1 hele week geen gekaffer op de dat stomme BAS.
Goh......wel 1 week eindelijk eens de deur en ramen open met al die zon.
Goh......wel 1 week vd 52 geen hoge bloeddruk en hartverknettering.
Goh......wel 1 week van mijn tuintje kunnen genieten.

Wel 1 week.......

Geplaatst door Kaan.wim uit Heiloo

We zullen er weinig van merken vrees ik. De Zwanenburgbaan ligt maar 3 km verder , en het ,, oplijnen ,, doen ze nou eenmaal liever boven het land en het liefst zover mogelijk in de buitengebieden !. En ook alles op 625 meter want dat is veilig. Wel extra overlast krijgen de mensen die onder de Buitenveldertbaan wonen!. Wat mij ook zo mateloos stoort is de opmerking dat onze overlast niet zo erg is omdat het ....minder dichtbevolkt gebied is ...... !!. Naar de Hel met dat tuig.

Geplaatst door Kaan.wim uit Heiloo

Ik zou zo graag met een gigantische geluidinstallatie een paar dagen bij de woningen van Cora van Nieuwehuizen, Michiel van Dorst , en bv Rutte gaan staan om die kelere herrie bij hun woning af te spelen. En dat uiteraard van 6.00 uur tot 23.00 uur en dan s,nachts met minder DB,s de ,,stille ,, nachtvluchten.

Geplaatst door M. uit Heemskerk uit Heemskerk

Kaan.wim, dat is verdomd goed idee van fir geluidsinstallatie voor hun huis, hoe komrn we aan de adressen?

Geplaatst door Kaan.wim uit Heioo uit Heiloo

@ M. In de tweede kamer zou ook perfect zijn!. Hoeft minder hard !. Dan is een kleine luidspreker al genoeg denk ik. Kunnen ze zelf eens ervaren hoe irritant het vliegtuiglawaai is. Maar mensen vinden die echt bereid zijn actie te voeren zal moeilijker zijn dan het achterhalen van die woonadressen!. Als we die Michiel van Dorst zijn gang laten gaan is heel Nederland verloren vrees ik.

Geplaatst door wim

Cora woont, onder voorbehoud, in Oisterwijk.
Mooi, rustig en lekker stil, alhoewel, 1 militair vliegveld in Gilze Rijen (en wellicht 2 als De Peel weer open gaat) en de JFS's (+ de extra bestelden) geleverd gaan worden, tekeer gaan trekken (110 decibel en soms valt er zomaar een uit de lucht) en dat hoop ik van harte, dan wordt het daar (en in Leeuwarden) net een oorlogsgebied.

Geplaatst door Arnold

En dan uiteraard gewoon de 2000 voet landingen blijven doen ipv 3000 voet. Ik krijg echt steeds meer het idee dat Schiphol al het mogelijke doet om zoveel mogelijk hinder te veroorzaken in plaats van zo weinig mogelijk hinder.