Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Plan zee-luchthaven een hele domme zet

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1299 
|
 NHD 
Plan zee-luchthaven een hele domme zet

De zestig bewonersclubs die bij Schiphol strijden tegen de vliegherrie, hebben zichzelf gevoelig in de voet geschoten. In hun ijver om een positieve bijdrage aan het Schipholdebat te leveren, maken zij zich schuldig aan hetgeen waar zij zelf al tientallen jaren tegen strijden: het over de heg gooien van lawaai- en fijnstofoverlast. Wijk aan Zee betaalt de rekening, als het aan de bewonersclubs ligt.
Een slechtere dienst hadden de bewonersverenigingen zichzelf niet kunnen bewijzen. Hun rapport over de toekomst van Schiphol gaat 38 pagina's over alleen de groei. Met goede argumenten betogen zij dat die groei er niet mag komen. Schiphol zit overvol. De grenzen van het tien jaar oude Aldersakkoord zijn allang bereikt. Uitbreiden naar andere kleine luchthavens in Nederland is geen optie meer. De boodschap is, die eerste 38 pagina's: het is voorbij met de groei. Nog meer vliegoverlast over land is geen optie.
Daar hadden de bewonersgroepen het rapport mee moeten afsluiten. Dan was het een krachtig, eenduidig verhaal geweest met een unaniem uitgedragen boodschap aan het kabinet en de Tweede Kamer. Maar in plaats daarvan gaat het rapport nog bijna twintig pagina’s verder over een science-fictionachtig plan om een nieuwe luchthaven in zee te leggen, op loopafstand van Wijk aan Zee. Dat hadden ze eruit moeten laten.
Nu heeft iedereen het alleen maar daarover, en dat is begrijpelijk. Waar in de eerste 38 pagina's uitstekend wordt beargumenteerd hoezeer de grens van Schiphol met al zijn nevenvestigingen is bereikt, gaan de bewoners nu los met onrealistische plannen. Ze hebben wat gegoogled op people movers, gooien er een plaatje bij van een futuristische Mars-kolonie met wolkenkrabbers en doen er nog iets bij over een getijdencentrale die de nieuwe luchthaven van gratis energie moet voorzien. Het is totaal ongeloofwaardig.
Het lijkt erop dat de bewonersclubs na vele jaren vruchteloos overleg over hinderbeperking het hoofd in de schoot hebben gelegd. De strijd tegen de groei van Schiphol is blijkbaar in hun ogen onmogelijk. Dus moet die groei juist maximaal worden gefaciliteerd.
Ronduit ergerlijk is dat ze dat hele plan op luttele afstand van Wijk aan Zee in de Noordzee droppen. Het dorp heeft het maar te slikken, blijkt uit de woorden van voorzitter Ymte van Gosliga van het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC). Daarmee maakt dit platform zichzelf als vliegherriebestrijder ook ongeloofwaardig. Jarenlang heeft 'Castricum' betoogd dat de vliegherrie door de grote steden – Amsterdam voorop - onterecht werd afgeschoven op de dunner bevolkte gebieden, zoals Castricum, Uitgeest, Limmen, Akersloot en de IJmond. En nu doet de PVRC hetzelfde met Wijk aan Zee. Gekker moet het niet worden. De bewonersclubs worden nu al nauwelijks serieus genomen door Schiphol en Den Haag. Dat zal na deze domme zet niet beter worden.

Bart Vuijk

Download het gehele artikel 'Plan zee-luchthaven een hele domme zet'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

De bewonersclubs zijn flink door het ijs gezakt, normen en waarden overboord gegooid om de eigen tuin schoon te vegen! Gooi de troep maar bij een ander in de tuin dan ben ik er van af! Gestoord en idioot!

De weg geplaveid voor Schiphol om nog meer uit te breiden, nog meer herrie en nog meer uitstoot! Schiphol gaat echt niet die 500.000 slots inleveren sterker nog, Schiphol gaat links en rechts misbruik maken van dit waanzinnige plan!

De arme Wijk aan Zeeërs , verraden door die clubjes ...........gekker moet het toch niet worden in dit land.
De arme Wijk aan zeeërs, weg de weinige rust die er is en weer een decennium vol stress met nog meer herrie en fijnstof, met dank aan jullie verachtelijke plan !

Geplaatst door anoniem1

Ik vind het ook geen geweldig plan maar men denkt in elk geval na over alternatieven.
Liever echter had ik 20 paginas gezien over realistische verbeteringen die mogelijk zijn en die de bewoners al lang geleden beloofd zijn. Daar zouden de bewoners op moeten hameren.
De groei die gaat komen,zo werkt bv Nederland nu eenmaal. Het vliegveld in zee komt er niet,laat staan in de komende 10 jaar. Richt je voor de komende 10 jaar dus op zaken die realistisch zijn en de situatie voor veel bewoners daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Uiteindelijk zal er altijd overlast blijven bestaan en zullen er altijd gemeentes zijn die aan het kortste eind trekken. Dat is niet te voorkomen,laten we ons dus richten op verbeteringen die het voor alle bewoners beter maken.
-cda landingen
-andere start procedure
-routes die de bebouwing meer ontzien
-niet netwerkgebonden nachtvluchten eruit

En voor de vertegenwoordigers in de ors:besteed meer aandacht aan de pr, Het vertrouwen in de alderstafel en vertegenwoordigers is laag. Als de ors de bewoners zoveel heeft gebracht en nog steeds brengt laat dat dan zien.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Een oerdom plan en gewoon weer een door de gluiperds van BV Nederland bedacht plan om weer miljarden subsidie/belastinggeld van ons af te troggelen en voor zichzelf lucratieve dingen mee te doen.